Hem » Yuki Tsunoda: Lön, Flickvän & Karriär

Yuki Tsunoda: Lön, Flickvän & Karriär

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-02-16

Yuki Tsunoda är en ung japansk Formel 1-förare. Han är känd för sin aggressiva körstil samt sitt heta temperament som ofta hörs över radion i F1-sändningarna.

Tack vare sin avslappnade och något barnsliga stil har Tsunoda blivit en favorit bland många racingfans, inte minst dem från Netflix. Han är dessutom den kortaste av alla i Formel 1.

Yuki Tsunoda – Snabbfakta

  • Längd: 159 cm
  • Vikt: 54 kg
  • Födelseort: Sagamihara, Japan
  • Födelsedag: 11 Maj 2000
  • Nuvarande team: Visa Cash App RB
  • Nationalitet: Japansk

Yuki Tsunodas väg till F1

Den japanska F1 föraren Yuki Tsunoda började sin racingkarriär i Japan och 2017 började han tävla i F4 genom att vara associerad med Hondas Formula Dream projekt. Efter framgångar på hemmaplan flyttade han till Europa.

Japanen tävlade för Jenzer Motorsport i FIA Formula 3 Championship 2019 och han slutade på en 9:e plats. Totalt samlade han på sig 67 poäng i mästerskapet.

Hans talang och association med Honda bidrog till att han tog klivet upp i FIA Formula 2 Championship 2020. Där körde han för Carlin och han hamnade på 2:a plats i mästerskapet med 200 poäng.

Under säsongen tog han tre race-vinster och flera pallplatser​​​​. Detta i kombination med Hondas avtal om att leverera F1 motorer till Red Bull bidrog till att Yuki Tsunoda tog klivet upp i Formel 1.

Yuki Tsunoda i Formel 1

Tsunoda gjorde ett starkt intryck under sitt debutår i Formel 1 med AlphaTauri 2021. Han började med att ta poäng i sitt debut-race.

Efter att Pierre Gasly lämnade AlphaTauri för Alpine inför säsongen 2023, blev Tsunodas nya stallkamrat den holländska föraren Nyck de Vries​​. Det blev dock inte långvarigt då nederländaren ersattes av Daniel Ricciardo under pågående säsong.

AI Genererad illustration av Tsunoda som kör förbi den japanska flaggan

Tsunoda är känd för sin kämpaglöd och snabba anpassning till F1 samt det heta temperamentet. Han har faktiskt kritiserats för att svära över radion för ofta.

Yuki har dessutom tvingats flytta från England till Italien. Han skulle på så sätt komma närmare den dåvarande stallchefen Franz Tost och bli mer disciplinerad i sin träning.

Yuki Tsunoda Lön

Yuki Tsunodas lön i Visa Cash App RB uppgår till cirka 1 miljon dollar. Det är så klart mer än vad en genomsnittlig människa tjänar.

Samtidigt är 1 miljon dollar en låg summa i sammanhanget. Japanen har en lägre F1 lön än flera av de andra förarna i Formel 1.

Han kan så klart ha fler inkomster utanför sporten, fast japanens Formel 1 lön hör till de lägre.

Flickvän och familj

Yuki Tsunodas far heter Nobuaki Tsunoda. Han har varit en stor inspirationskälla och ett viktigt stöd i Yukis racingkarriär.

Nobuaki är själv en racingentusiast och han fungerade som mekaniker och tränare när Yuki började med karting. Sedan dess har han fortsatt att vara aktiv inom motorsporten.

Han är fortfarande en mentor till unga förare och Yuki är så klart en av dem. Dessvärre är inte lika mycket känt om Yukis mor.

Det är inte känt vem som är Yuki Tsunodas flickvän. Dock har japanen sagt att han har en flickvän, men hon förblir anonym.

Vanliga frågor om Yuki Tsunoda

Vad tjänar Yuki Tsunoda?

Yuki Tsunoda tjänar 1 miljon USD per säsong i Visa Cash App RB.

För vilket stall debuterade Yuki Tsunoda?

Japanen gjorde debut 2021 för AlphaTauri. Han tog poäng i det första racet.

Vem dejtar den japanska F1 föraren?

Det är inte känt vem som är Yuki Tsunodas flickvän.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese