Hem » Mercedesförarna hyllar reserven Mick Schumacher

Mercedesförarna hyllar reserven Mick Schumacher

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-12-02

Flera viljor och personer måste dra åt samma håll för att ett stall ska lyckas i Formel 1. Det handlar inte enbart om stjärnorna som kör bilarna. Även de som utvecklar och arbetar i bakgrunden måste vara helt och hållet dedikerade och skickliga. Det är något som Mick Schumacher har varit sedan han anslöt och Mercedesförarna hyllar reserven efter helgen i Barcelona.

Får chansen i däckstestet

Mick Schumacher har arbetat hårt sedan han tog sig an rollen som reservförare hos Mercedes. Tysken fick som bekant lämna Haas efter att ha varit lite väl krasch-glad under fjolåret.

Hos Merca har han arbetat i simulatorn, men han har fortfarande inte fått chansen att testa årets bil. I veckan kommer det att ändras.

Under tisdagen påbörjas ett två dagar långt däckstest som arrangeras av Pirelli. Där kommer Mick Schumacher att få köra W14 under testernas andra dag.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Det är en chans som han enligt Toto Wolff verkligen har förtjänat. Men stallchefen är inte ensam om att offentligt klargöra vilket bra jobb Schumacher lägger ner.

Mercedesförarna hyllar reserven

Efter att Mercedes nådde dubbla pallplaceringar i Barcelona var det muntra miner hos dem. Visserligen var det tungt inledningsvis.

Vare sig träningspassen eller kvalet gick felfritt, men det hade ändrats när målflaggan hängdes ut. Faktum är att Mercedes nådde sitt bästa resultat för säsongen och för det kan de delvis tacka Mick Schumacher.

Tysken spenderade sin fredag kväll med att testa olika inställningar via simulatorn. Han befann sig vid fabriken i Brackley och det var insikterna därifrån som ledde fram till genombrottet.

Hamilton var väldigt tydlig med att det nya paketet inte riktigt var där de ville ha det efter de inledande träningspassen. Men han påpekade också att micks hårda arbete låg till grund för vändningen.

Under fredagen hade vi verkligen problem med balansen, den var helt obefintlig… Vi har ett kanon team med Mick i simulatorn under fredag kväll. Han gjorde ett bra arbete vilket bidrog till att vi kom på rätt spår under lördagen.”

Russell tyckte bilen var riktigt bra i Barcelona

George Russell var också nöjd med känslan i bilen efter att Schumacher och de övriga hade arbetat med simulatorn. Han lyfte fram deras insats i intervjuer med media.

Britten påpekade att bilen kändes komplett på ett sätt som den tidigare inte har gjort. Det ses som steg i rätt riktning och han påpekade att stallet troligtvis utvecklas i rätt riktning snabbare än de övriga.

Teamet gjorde ett jätte bra jobb. Arbetet som Mick och simulator teamet la ner över natten, de var där långt efter midnatt, hjälpte oss med inställningarna och att hitta ett bra fönster för racet… Det är definitivt den bästa bilen vi haft de senaste ett och ett halvt åren… Det är väldigt uppmuntrande, inte bara för mig utan för alla i teamet tror jag.”

Kan Mercedes bygga vidare på det här kanske de kan etablera sig som det näst bästa stallet i år. Samtidigt är konkurrensen mördande hård, Aston Martin och Ferrari ligger inte heller på latsidan.

Källa: Autosport

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese