Hem » Logan Sargeants plats hotad: Mick Schumacher på väg till Williams?

Logan Sargeants plats hotad: Mick Schumacher på väg till Williams?

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-19

Efter en tung inledning på säsongen ryktas det nu om att Logan Sargeants plats i Formel 1 och Williams är hotad. Enligt mediauppgifter ska amerikanens närvaro utvärderas efter racen i Monaco och Barcelona.

Samtidigt är Toto Wolff sugen på att hjälpa Schumacher tillbaka in i sporten. Kanske blir det tysken som ersätter Sargeant om han inte rycker upp sig?

Logan Sargeants problem hos Williams

Williams Logan Sargeant riskerar att förlora sin styrning om han inte börjar köra mer städat, enligt RacingNews365. Trots en lovande debut med en tolfte plats i Bahrain, har Sargeants prestationer varit nedåtgående.

En rad missöden, inklusive krascher i kvalet i Jeddah, en kollision med de Vries i Australien och att missa Sprint-evenemanget i Baku, har gjort att hans säsongstart har präglats av problem. Efter dessa olyckor har Williams Team Principal, James Vowles, uppmanat honom att skärpa sin körning och leverera mer konsekvent.

Toto Wolffs plan för Mick Schumacher

På Mercedes har teamchefen Toto Wolff en plan för Mick Schumacher. Stallchefen tror att Schumacher är redo för en fulltids comeback.

Wolff har en personlig relation till Vowles sedan tiden de arbetade tillsammans hos Mercedes. Det rapporteras att han försöker påverka beslutsprocessen hos Williams.

Schumachers möjligheter hos Williams och AlphaTauri

Mick Schumacher, son till Formel 1-legenden Michael Schumacher, strävar efter en styrning efter att ha förlorat sin plats hos Haas. En möjlighet hos Williams kan öppna upp redan i sommar, enligt crash.net.

Innan det stod klart att Imola ställs in sades det att Sargeant har tre Grand Prix på sig att övertyga Williams om sitt värde. Annars riskerar han att bli ersatt av Schumacher.

Schumacher har också ryktats vara aktuell för AlphaTauri som ersättare till de Vries, men dessa rykten förnekades av Red Bull-konsulten Helmut Marko. Marko menar att Schumacher, som för närvarande är en Mercedes-förare, inte ingår i deras planer.

Varför Wolff vill ha Schumacher i Williams

Det finns flera spekulationer kring varför Wolff skulle vilja ha Schumacher i Williams. Ett möjligt scenario kan vara att Wolff förbereder Schumacher att ta över efter Lewis Hamilton, som ännu inte har signerat kontraktet för nästa säsong. Detta är dock ren spekulation och ingen officiell bekräftelse har lämnats.

Ett annat möjligt skäl kan vara att Williams, som använder Mercedes-motorer, skulle dra nytta av att ha en tysk förare i teamet. Ett sådant drag kan vara bra för varumärket och öka dess popularitet i Tyskland. Men återigen, detta är endast spekulationer och det finns inga konkreta bevis som stödjer dessa påståenden.

Vad tror du? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju + två =