Hem » Helmut Marko ställer krav på de Vreis i AlphaTauri
red-bull

Helmut Marko ställer krav på de Vreis i AlphaTauri

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-20

Samtidigt som arrangörerna av Singapore Grand Prix meddelade en ny bansträckning i Marina Bay händer det grejer hos Red Bull. Energidrycksorganisationen har varit i blåsväder de senaste veckorna på grund av budgettaket. Stallets regelbrott har fått Mercedes att uttala sig om att de överväger strategiska överträdelser. Mitt i den stormen presenterades de Vreis som förare för AlphaTauri den nästkommande säsongen. Inför USA Grand Prix framkommer det att Helmut Marko ställer krav på de Vreis i AlphaTauri redan nästa år.

En erfaren Formel 1-rookie

Den nederländska racerföraren Nyck de Vreis är en väldigt erfaren rookie i Formel 1. Hans väg till F1 debuten som ordinarie förare nästa år har varit allt annat än spikrak.

Efter att ha vunnit F2 2019 fick den nu 27 år unga föraren ta en alternativ väg till motorsportens finrum. Under flera år har han varit reservförare i Mercedes samtidigt som han tävlat i andra kategorier.

Under åren mellan F2 vinsten och årets chockartade framträdande i Monza för Williams räkning har de Vreis hunnit bli världsmästare i Formel-E. Men i Formel 1 är han inte erfaren – särskilt inte i raceförhållanden.

Helmut Marko ställer krav

När det blir dags för F1 kalender 2023 ska de Vreis ackompanjera Yuki Tsunoda i AlphaTauri. Den hetlevrade japanen gör då sin tredje säsong i sporten.

Trots det är det inte Tsunoda som förväntas leda stallet framåt. Enligt Autosport.com ställer Helmut Marko stora krav på sin nya rekryt.

Enligt österrikaren förväntas Nyck de Vreis bli stallets ledförare. Helmut Marko ställer krav på holländaren och hänvisar till att Tsunoda är yngre och inte har samma bakgrund.

Vidare säger Red Bull chefen att deras nya holländska förare har rätt personlighet för att axla rollen som ledande förare i AlphaTauri redan i sin rookiesäsong.

Under sina år som reserförare i Mercedes har de Vreis kört simulator för i princip alla stall som använder den tyska motorn. Den erfarenheten kan komma väl till pass nu.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese