Hem » Fernando Alonso anser att Mercedesmotorn är enastående

Fernando Alonso anser att Mercedesmotorn är enastående

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-30

I testerna efter Abu Dhabi GP där Vettel tog poäng är prövar många förare bilarna hos sina nya arbetsgivare. Oscar Piastri kör i McLaren och den dubbla världsmästaren Alonso prövar Aston Martin. För spanjoren har testerna visat sig väldigt fruktfulla. Efter att tisdagens sejour hade avslutats framkom det att Alonso anser att Mercedesmotorn är enastående.

Testar däck på Yas Marina Circuit

Efter att säsongen 2022 avslutades stannade många stall och förare kvar i Abu Dhabi. Där hjälper Pirelli som levererar F1 däck att göra tester inför den kommande säsongen.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Flera stall har tagit chansen att bekanta sig med förare som ska köra för dem nästa år. Det innebär dock inte att enbart en förare kör bilen hela tiden.

I Aston Martins fall återfinns både Fernando Alonso och Lance Stroll bakom ratten. På tisdagen körde Alonso under morgonen innan han lämnade över till Stroll inför eftermiddagens körning.

Spanjoren ansluter till Aston Martin efter två säsonger hos Alpine. När han skrev på för Lawrence Strolls stall startade en lång kedja med övergångar i F1 världen. Bland annat hamnade Piastri i McLaren och han körde också i Pirellis tester under tisdagen.

Australiensaren fick inte en allt för bra inledning. Han tvingades stanna bilen på banan men kunde komma tillbaka efter att mekanikerna jobbat med den.

Till slut körde Piastri två racedistanser och adderade därmed värdefulla erfarenheter inför nästa års heltidstjänst.

Alonso anser att Mercedesmotorn är enastående

Fernando Alonso tillfrågades om hur dagen hade gått efter att tisdagens körning hade avslutats. Han summerade det i en mening och ansåg att han var positivt överraskad med allt.

Han påpekade att nästa års bil inte alls kommer att vara som årets Aston Martin. Spanjoren sa att det i princip kändes likadant att köra den gröna bilen som Alpines racingbil, fordonet som Alonso har kört hela året.

Något som stack ut hos den nyblivna Aston Martin föraren var dock hans glädje kring att köra en bil med Mercedesmotor.

I samband med att årets sista tävling slutade med en DNF kommenterade Fernando händelsen med att det summerade hela hans säsong med Alpine. Man kan faktiskt ge honom lite sympati, Renault motorn har inte alls varit pålitlig.

Med det i åtanke fick spanjoren troligtvis en mindre hjärtattack inför däckstesterna på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi. Aston Martin informerade honom om att motorn från Mercedes som satt i bilen hade gått väldigt långt.

Men det visade sig att den klarade ytterligare 97 varv under tisdagen. Det fick Alonso att kommentera att han anser att Mercedesmotorn är enastående!

Dessutom sa spanjoren att han känner sig allt mer glad med att ha beslutat sig att flytta över till storsatsande Aston Martin. Han sa att han var 100 procent nöjd med beslutet när säsongen avslutades, och nu när han har kört bilen är han mer än 100 procent nöjd.

Återstår att se om han är lika nöjd när det blir dags för säsongstester och nästa års bil ska testas för första gången.

Källa: Autosport

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese