Hem » Toto Wolff tar ton mot Haas Günther Steiner

Toto Wolff tar ton mot Haas Günther Steiner

Toto Wolff har uttalat sig i frågan rörande hur Haas har hanterat Mick Schumacher. Mercedes stallchef är kritisk till hur Haas har hanterat frågan och Toto Wolff tar ton mot Steiner. Österrikaren menar att Schumacher förtjänar en plats i Formel 1 och kanske kan de två parterna hitta en gemensam väg framåt.

Schumacher har kopplingar till Mercedes

Mick Schumacher fick lämna Formel 1 efter två säsonger. Han kunde inte riktigt mäta sig med sin danska stallkamrat Kevin Magnussen efter att ha sett riktigt stark ut i förhållande till Mazepin under sin debutsäsong.

Schumacher har visat att det finns potential och till och från blixtrade tysken till under säsongen. Men hans krascher och oförmåga att starta säsongen starkt skulle visa sig bli dyr.

Haas valde att ersätta Schumacher med Hülkenberg, något som har föranlett att Wolff tar ton mot Steiner. Familjen Schumacher har starka kopplingar till Mercedes Formel 1 organisation sedan tidigare.

Micks legendariska pappa gjorde comeback i sporten under uppstarten av dagens Mercedes. Samma sak gäller för hans farbror och tillika rådgivare Ralf som har varit väldigt högljudd i media under säsongsavslutningen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Banden mellan familjen Schumacher och Mercedes kan hjälpa Mick vidare i karriären. Toto Wolff har uttalat sig i frågan rörande den tyska racingförarens framtid.

Mercedes letar efter en reservförare sedan de Vreis skrivit på för AlphaTauri och Aston Martin rekryterat Vandoorne. Det är en roll som Toto Wolff tror att den sparkade Haasföraren kan fylla galant.

Men, österrikaren anser att Mick förtjänar mer än en reservförarroll. Enligt Crash.net säger Wolff att de ska se om de kan hitta en lösning med Schumacher.

Idén gillas av Ralf Schumacher som tror att det vore en utmärkt lösning på Micks situation. Han påpekar att förare likt Williams Albon har visat att det går att ta sig tillbaka in i sporten efter ett år som reserv- och testförare hos ett toppstall.

Wolff tar ton mot Steiner

Mercedes stallchef är inte särskilt imponerad med hur Günther Steiner har hanterat Schumacher-frågan. Wolff påpekar att det är på så här vis hans italienska kollega hanterar situationer, det är hans stil.

Men Wolff tar ton mot Steiner och är lite spydig. Visserligen säger han att det är en autentisk ledarskapsstil och att man kan nå framgång på olika sätt.

Fast Steiner får höra att den tunna luften i bergen där han kommer ifrån gör att man får svårt att tänka klart. Uttalandet från Wolff indikerar minst sagt att han inte är imponerad över hur Haas har skött allt som rör Mick Schumacher.

Nästa säsong får utvisa huruvida det var ett bra beslut att satsa på den mer rutinerade Hülkenberg, eller om det amerikanska stallet skulle ha hållit fast vid sin tyska talang.