Hem » Mick Schumacher siktar på en återkomst redan 2023

Mick Schumacher siktar på en återkomst redan 2023

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2022-11-26

Mick Schumacher siktar på en återkomst till Formel 1 redan 2023. Tysken sa att han redan siktar på att ta sig tillbaka in i sporten efter sitt sista race med Haas. Exakt hur det skulle gå till att hitta en styrning i F1 är inte klart. Men Schumacher har olika alternativ för nästa år och kanske kan ett av dem medföra en biljett tillbaka in i sporten.

Schumacher fick sparken från Haas på hotellet

Mick Schumacher har racing i blodet. Visserligen har han inte varit den mest pålitliga eller för den delen snabbaste föraren under sina två säsonger i Formel 1.

Namnet Schumacher och hans CV gör ändå att det finns en möjlighet att hålla sig kvar, och kanske återvända till sporten, i en ordinarie styrning. Toto Wolff har talat varmt om den före detta Haas föraren i media. Han har även varit kritisk kring hur Steiner hanterade hela situationen med den Ferrari associerade tyska tidigare F2 mästaren.

Nu har det kommit fram att det aldrig fördes en seriös relation mellan det amerikanska stallet och Mick Schumacher om att förlänga kontraktet. Tysken fick enligt uppgifter reda på att hans kontrakt inte skulle förlängas i en hotellobby.

Steiner informerade sin tyska förare om att han får se sig om efter ett nytt jobb i lobbyn till Rotana Resort hotel hotell i Abu Dhabi, onsdagen före den sista tävlingshelgen 2022. Det uppgav tyska Bild.

Wolff tror att de kan hitta en lösning för Schumacher

Vissa rykten pekar ut Mick som Vandoornes och de Vreis ersättare. Efter att de två lämnade sina jobb för Aston Martin och AlphaTauri finns det ett behov för en reservförare hos Mercedes.

Toto Wolff har pratat om banden mellan sin organisation och familjen Schumacher. Han pekade ut att Micks far körde för Mercedes och att Ralf också har representerat märket i DTM.

Mercedes stallchef har även påpekat att Mick är både intelligent och att han för sig väl. Wolff tror att Mercedes kan se efter Mick den rådande situationen.

Dock uppgav österrikaren att de båda parterna inte har signerat något och att de inte har diskuterat några detaljer rörande ett kontrakt. Men efter att Ricciardo offentliggjordes som reservförare i Red Bull tidigare i veckan ser Schumachers namn troligtvis väldigt intressant ut.

Schumacher siktar på återkomst 2023

Mick Schumacher själv säger att han är fast besluten att ta sig tillbaka in i sporten. Han har siktet inställt på att ta sig tillbaka in i sporten säsongen 2024.

Dock stänger han inte dörren för att återvända redan 2023. Det har hänt förr, bland annat för Esteban Ocon.

Tysken säger sig veta att många är imponerade över hur han har utvecklats och att han har visat att han är snabb. Samtidigt säger han att han, trots alla rykten i media, blev överraskad när han fick veta att han inte kommer att köra tillsammans med Magnussen nästa år.

Rörande Wolffs uttalanden i media sa Mick att han är ödmjuk inför dem. Han lyfte också fram att hans far gick från Ferraris organisation till Mercedes.

Om det var möjligt då, varför skulle det inte fungera nu? Det är en öppning och Schumacher kommer att överväga alla sina erbjudanden framöver.

Källa: Crash.net