Hem » Yuki Tsunoda i F1 2023 – Förlänger med AlphaTauri
Yuki-Tsunoda-i-AlphaTauri

Yuki Tsunoda i F1 2023 – Förlänger med AlphaTauri

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-19

Tidigare i veckan kom nyheten om att vi kommer att få se en rekordlång racekalender 2023. Nu fortsätter information om nästa års säsong att rulla in. Idag blev det officiellt att den japanska Formel 1 föraren Yuki Tsunoda förblir en AlphaTauri förare. Kontraktet förlängs med ytterligare ett år och sträcker sig över säsongen 2023.

Japanskt på startfältet 2023

Yuki Tsunoda gör just nu sin andra säsong i Formel 1. Han har haft det svårt att riktigt nå upp till samma höga nivå som stallkamraten Pierre Gasly. Men prestationerna och den underliggande talangen har ändå fått AlphaTauri att utöka japanens vistelse i Formel 1 med ytterligare en säsong.

Beslutet kan bero på att Red Bulls organisation tror hårt på Tsunoda eller att devill ha en rutinerad förare kvar i stallet nästa säsong. Gaslys situation är fortfarande inte huggen i sten. Ryktena om att fransmannen kan lämna stallet för Alpine har inte blåst över.

Med tanke på att Formel 1 kommer att tävla i Japan även nästa år och att det finns viskningar om att Red Bull och Honda kan utöka sitt samarbete finns det kommersiella incitament att ha kvar Tsunoda.

Tsunoda tackar Honda för sin fortsatta vistelse i F1

I pressmeddelandet som släpptes för att redogöra för Tsunodas framtid i F1 inkluderades ett uttalande från föraren. Kanske skulle Alpine ta en titt där, hehe.

Tsunoda säger så här om sin kontraktsförlängning:

“Jag vill tacka Red Bull, Honda och Scuderia AlphaTauri för att de fortsätter att ge mig chansen att tävla i Formel 1. Efter att jag flyttade till Italien förra året känner jag mig verkligen som en del av stallet och jag är glad över att få fortsätta tävla med dem 2023. Givetvis är säsongen 2022 inte slut ännu och vi fortsätter att arbeta hårt i mittfältsstriden och jag är fullt fokuserad på att avsluta den på topp innan vi ser fram emot nästa säsong.”

AlphaTauri

Stallchefen glad att Yuki Tsunoda förlänger med AlphaTauri

Stallchefen Franz Tost är glad över möjligheten att få ha kvar och fortsätta utveckla Tsunoda även nästa år. I pressmeddelandet där det framgår att Yuki Tsunoda förlänger med AlphaTauri belyser Tost de framsteg som Tsunoda har tagit.

Utöver att lyfta fram japanens enskilda framsteg så pekar stallchefen på Dr. Helmut Marko och hans juniorprogram. Det är tack vare juniorprogrammet som Tsunoda har kunnat ta sig upp i Formel 1 och visa vad han går för.

Under sin juniorkarriär kom Tsunoda trea i F2 säsongen 2020. Det året vann Mick Schumacher mästerskapet.

Dessförinnan hade japanen vunnit japanska F4 2018 och kommit nia i F3 2019.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese