Hem » Sargeant ser ljus i tunneln med positiv inställning

Sargeant ser ljus i tunneln med positiv inställning

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-07-16

Logan Sargeant har verkligen kämpat under sin rookie säsong i Formel 1. Amerikanen har inte alltid levererat bra resultat och han kom sist i Miami samt i Spanien Grand Prix. Men, det finns ljus i tunneln och senast i Storbritannien kom Sargeant 11 – det var hans bästa resultat i år.

Dessförinnan i Österrike kvalade han in på 13:e plats och det indikerar att resultatet på Silverstone kanske inte var en engångsföreteelse. Prestationerna innebär att Sargent ser ljus i tunneln och han har identifierat kvalet som det område han måste jobba hårdast på.

Fortsatta framsteg efter svåra inledningsrundor

Sargeant har erkänt att hans prestationer i de otroligt viktiga kvalen, fortfarande kännas forcerade ibland. Trots detta tyder hans uppåtgående formkurva på att han håller på att få grepp om den aspekten.

Att han presterar bättre är väldigt viktigt för att han ska få fortsatt förtroende i sporten. Det var något som Nyck de Vries fick lära sig den hårda vägen.

Enligt Dr. Marko stod nederländaren inte för en enda imponerande insats efter den tidiga delen av helgen i Baku. Men, det ska så klart sägas att Williams inte är Red Bull och förväntningarna och arbetsmiljön är olika.

Williams stallchef James Vowles har uttryckt hopp om att Sargeant ska fortsätta på den inslagna vägen och vidare på sin form från Silverstone. Visserligen har amerikanen inte levererat poäng hittills, men stallet är ändå nöjda med hans prestationer och hans bidrag till stallet.

Fokus på kvalificeringsproblem

Sargeants genomsnittliga kvalificeringsposition under de första 10 loppen var 17.4, jämfört med Alex Albons 12.1. Amerikanen har erkänt att han fortfarande kämpar med att få till det på lördagar, men han är optimistisk inför framtiden.

Det känns mer naturligt nu, men det känns fortfarande forcerat vid vissa tillfällen” – så sa Williamsföraren själv om sina tidskval. Han är dock inte orolig över situationen utan han tror snarare att kvalresultaten kommer att förbättras allteftersom körningen blir bättre.

Albon – En värdefull jämförelsepunkt

Alex Albon har lyckats samla ihop 10 poäng sedan Williams introducerade sitt stora uppdateringspaket i Kanada.Thai-britten har slutat topp-10 i två race sedan dess:

  • Sjundeplats i Montreal
  • Åttondeplats i Storbritannien GP

Visserligen har inte Sargeant själv tagit poäng men han har ändå stått för starkare prestationer. Det visar stallet att det finns potential och att de kanske har gjort rätt som ersatt Latifi med sin egen akademiförare.

Samtidigt finns det andra som är intresserade av platsen vid Albons sida i Williams. Föga förvånande har bland annat Mick Schumacher nämnts som en kandidat till den styrningen.

Som det ser ut just nu verkar det dock finnas en god harmonia i Vowles stall. Sargeant berömmer sin teamkamrat Albon för hans fantastiska körning och säger att han finner den otroligt inspirerande.

Även när jag gör ett bra varv, finns det fortfarande några tiondelar kvar att hämta”

Amerikanen ser Albon som en stallkamrat som han kan lära sig från och en modell för vilken nivå han själv strävar efter att nå.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Visserligen har det hittills varit tufft för Sargeant att anpassa sig till Formel 1. Men, hans framsteg och inställning visar ändå att det finns hopp för USA och Liberty att ha kvar den amerikanska föraren i sporten.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + åtta =