Hem » Perez saknas på Red Bull Ring – Chans för Ricciardo?

Perez saknas på Red Bull Ring – Chans för Ricciardo?

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-28

I helgen körs det Formel 1 i Österrike och det är en viktig helg med extra poäng. Det är nämligen F1 sprint, men nu ser det ut som att en viktig pjäs kan missa eventet. Perez saknas på Red Bull Ring under torsdagens media uppståndelse. Kanske innebär det att vi får se Ricciardo tävla igen den kommande helgen?

Perez sjuk – missar åtaganden med media

Serigo Perez känner sig tydligen inte helt hundra och han är frånvarande under torsdagens media-aktiviteter i Österrike. Mexikanen som redan ligger mer än två race-vinster bakom Verstappen kunde inte ha valt en sämre helg.

Eftersom det är F1 sprint race finns det åtta extra pinnar att tävla om för den som kommer först i sprinten på lördag. Men, nu är Perez inte kry och kanske kan han missa helgens tävling?

En person från Red Bull meddelade att Perez kände sig dålig under kvällen igår. Därför har de valt att låta honom avstå från presskonferenser och annat idag torsdag.

Tanken är att han ska få den bästa tänkbara möjligheten att återhämta sig inför racehelgen. Förhoppningsvis går det bra, men om så inte är fallet kanske en av reservförarna får steppa in.

Lawson & Ricciardo i Österrike

Red Bull har två reservförare på plats den här helgen. Det är nyzeeländaren Liam Lawson samt den välkända Daniel Ricciardo som finns att tillgå.

Vem av dem som skulle få möjligheten ifall Perez inte kan köra vet jag inte, men visst är det roligt att Ricciardo kanske kan få vara med och tävla igen?

Att Perez skulle missa racet är så klart osannolikt, men risken är större nu än den var tidigare.

Samtidigt – vill man verkligen som reservförare behöva hoppa in under de här omständigheterna? Det är trots allt bara ett träningspass inplanerat och sedan är det kval. Enklare uppgifter än så kan man ju få ta sig an.

Samtidigt hade Nyck de Vries inte mycket mer förberedelser innan han fick hoppa in i Williams förra säsongen. Det ledde ju fram till något gott, även om han faktiskt hade kört Aston Martins bil under FP1.

Oavsett vilket så önskar jag Perez en snabb återhämtning. Skulle vi mot förmodan få se Ricciardo eller Lawson i bilen kommer de så klart att ge sitt yttersta – men frågan är om inte det öppnar dörren för andra stall i kampen om poäng.

Källa: The-Race

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 3 =