Hem » F1 i Österrike 2023: TV-Tider, Däck & Väder

F1 i Österrike 2023: TV-Tider, Däck & Väder

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-06-27

Efter en helgs uppehåll är det åter igen dags för Formel 1. I helgen körs årets andra sprint race när det är F1 i Österrike. Häng med när F1sverige laddar upp med det mest matnyttiga i form av TV-tider, tillgängliga däck och väderleksrapporten inför eventet på Red Bull Ring.

F1 i Österrike 2023: Kort info om Red Bull Ring

F1 i Österrike 2023 körs på Red Bull Ring som ligger vackert belägen i Alperna strax utanför Spielberg. Arrangörerna har kontrakt om att få anordna ett race över säsongen 2027 på banan som tidigare kallades för A1-Ring och den öppnade 1996.

Bansträckningen är relativt kort, den sträcker sig bara 4,32km. Det är perfekt för dig som vill se F1 på plats eftersom du kan se väldigt mycket av bilarna.

I racet avverkas 71 varv, och eftersom det är sprint i helgen körs ytterligare 23 – 24 varv på lördagen samt sprintkvalet. Det är bara 10 kurvor på hela varvet och de främsta omkörningsmöjligheterna återfinns i svängarna 2,3 och 4.

Den höga höjden kan påverka motorerna och traditionellt sett har Mercedes haft svårt på hög höjd under hybrid-eran.

Det kan öppna dörren både för Ferrari och Alpine eftersom de värsta konkurrenterna, Aston och Mercedes, kan få problem med sina motorer. Dessvärre kan det bli tal om högt däckslitage vilket kan hålla tillbaka italienarna, så kanske finns det goda möjligheter till en liten skräll i helgen?

En rolig sak med Red Bull Ring är att det går upp för och nedför om vartannat. Låt oss bara hoppas att Carlos Sainz bil inte brinner upp och rullar baklänges i år igen.

Däck i Österrike Grand Prix 2023

Pirelli har valt att ta med de mjukast tänkbara däcken till de Österrikiska bergen. Det innebär att samma F1 däck står till buds som under racehelgen i Kanada senast:

  • C3 – Vita hårda däck
  • C4 – Gula medium däck
  • C5 – Röda mjuka däck

F1 i Österrike TV-Tider

Österrike Grand Prix är det nionde racet på F1 schemat 2023 efter att Emilia Romagna ställdes in. Det körs i europeisk tidszon och det medför att du kan se racet utan att sitta uppe hela kvällen – perfekt om du kompletterar ditt motorsportsintresse med IndyCar som körs senare på söndag kvällen.

Helger med sprint race i F1, likt eventet i Österrike, har i år 2 kval. Det handlar likväl om lördagens shoot out till sprinten som fredagens tidskval till söndagsracet.

Nedan hittar du alla TV-tider för F1 i Österrike på Red Bull Ring 2023:

  • Datum – Dag – Event – TV-Tid – Starttid
  • 30/6 – Fredag – FP1 – 13:25 – 13:30
  • 30/6 – Fredag – Kval – 16:55 – 17:00
  • 1/7 – Lördag – Sprint kval – 11:55 – 12:00
  • 1/7 – Lördag – Sprint race – 16:00 – 16:30
  • 2/7 – Söndag – Race – 14:00 – 15:00

Som vanligt är det ViaPlay som sänder F1 i Sverige. Du kan se racet med ett abonnemang hos Allente.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Kommentatorer är Janne Blomqvist och han sitter vid mikrofonen tillsammans med bisittare och tillika expert, Bjön Wirdheim.

Väder på Red Bull Ring

Under helgen kan vi vänta oss att få se varierande väder. Just verkar det som att regn väntar till och från under hela helgen.

Väder från yr.no inför F1 i Österrike

Kanske kommer det att vara regnigt under kvalet till söndagens race som arrangeras under fredag eftermiddag. Samtidigt verkar det inte vara någon risk för nederbörd under själva racet – men i Alperna kan det ändras snabbt.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 5 =