Hem » Mick Schumacher ska Köra Mercedes W14 i Barcelona

Mick Schumacher ska Köra Mercedes W14 i Barcelona

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-12

Sedan Mick Schumacher lämnade Haas har han inte kört en riktig Formel 1 bil. Visserligen har tysken varit på banan under tävlingshelgerna hittills på F1 kalendern, men han har agerat reserv. Men, Mick Schumacher ska köra Mercedes W14 i Barcelona.

Tysken har tidigare erfarenhet

Det är inte någon hemlighet att Mick Schumacher har mycket att erbjuda som reservförare i Mercedes. Efter att han kraschade sig ut från sin före detta arbetsgivare spenderar han sina dagar som back-up till Russell och Hamilton.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Men, till skillnad från många andra reservförare har tysken gedigen erfarenhet från bilar som är byggda kring det nuvarande regelverket. Hans erfarenhet från det nuvarande reglementet, bestående av 22 race – eller 21 om man räknar bort Saudi i fjol, är robust.

Men, Schumacher börjar bli lite rostig och erfarenheten till trots så kan han behöva köra. Tidigare har det förekommit rykten om att Wolff försöker få Williams att ersätta Sargeant, fast det har inte burit frukt.

Nu ser det dock ljusare ut för för Mercedes reservförare. Äntligen ska han få sätta sig bakom ratten på en riktig F1 bil igen efter uttåget från Haas.

Schumacher ska köra Mercedes W14

Visset, Mick Schumacher ska köra Mercedes W14 i Barcelona. Men om ingenting väldigt oväntat inträffar får han vänta tills efter helgen.

Då arrangeras nämligen ett däcktest och det har bestämts att det är Mick som ska köra. Det innebär att Mick kommer att få en värdefull dag med årets Mercedes i händerna.

Enligt Reuters ska tysken köra den andra dagen av testerna. Kanske är det belöningen för det fina jobbet han har gjort hittills som reserv hos Merca.

Toto Wolff säger att Mick verkligen har imponerat och det här blir en viktig pusselbit för hans fortsatta framgångar. Så här sa han till media:

Han har gjort ett riktigt bra jobb för stallet hittills, arbetat hårt i simulatorn och gett oss värdefulla insikter vid sidan av banan.”

Även om Mick Schumaher ska köra Mercedes W14 och säkert är ivrig får han dock vänta. Den första dagen på Pirellis tester efter Spanien Grand Prix 2023 är det George Russell som lägger vantarna på ratten.

Däcken testas även i Barcelona

Visserligen har två hela dagar allokerats till att prova de kommande däcken från Pirelli efter att racet i Barcelona är slutfört. Men till skillnad från Mick Schumacher behöver inte Pirelli vänta tills tisdag för att få “känna på gummit“.

Redan under morgondagens två träningspass inför Spanien Grand Prix 2023 kommer Pirelli att testa däck. Den nya gummiblandningen ska användas redan vid Storbritanniens Grand Prix senare i sommar.

Under de första två träningspassen i Barcelona kommer stallen att tilldelas två extra set av de hårda C1 däcken. Dessa däcken, som tidigare var tänkta att tas i bruk 2024, har redan testats.

Mario Isola som rattar F1 projektet hos Pirelli sa så här till Autosport:

Tanken var att om vi ska gå över till däck utan däcksvärmare 2024 så behöver vi en starkare konstruktion med högre motståndskraft eftersom vi startar med lägre tryck. Så, vi började testa det här nya materialet. Vi testade vid flera tillfällen. Jag tror att minst fyra fem stall testade men i Barcelona kommer vi att ha den senaste versionen.”

Enligt italienaren kommer de nya däcken inte att han någon stor inverkan och stallen ska ha fått tillgång till data från Pirelli. Vissa stall kommer troligtvis att vara mer nyfikna än andra på de nya däcken.

Inte minst Ferrari kommer, om Isola själv får spekulera, vara nyfikna. De har haft stora problem med att hålla liv i sina däck och lite mer motståndskraft tackar de troligtvis inte nej till.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × två =