Hem » Marko och Verstappen till Mercedes?
AI genererad illustration av hemlighetsmakeri i depån

Marko och Verstappen till Mercedes?

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-03-09

Helmut Marko står inför osäkerhet kring sin framtid hos Red Bull. Enligt rapporter från gårdagen kan han stå inför en potentiell avstängning från Red Bull. Skälet är att han misstänks ha läckt information om anklagelser mot stallchefen Christian Horner.

Denna utveckling har väckt spekulationer om stora förändringar inom Formel 1. Dr. Marko står väldigt nära Max Verstappen. Om österrikaren skulle tvingas bort från Red Bull kan det få stora effekter på förarmarknaden.

Den regerande världsmästaren i F1 har sagt att han är väldigt lojal gentemot Marko. Därmed kan han komma att följa i rådgivarens fotspår om ett uppbrott blir aktuellt.

Marko tar med Versatppen till Mercedes?

Inför nästa F1 säsong finns det en styrning ledig hos Mercedes. Lewis Hamilton har skrivit på för Ferrari och han kommer att lämna en plats bredvid Russell.

Tidigare har det spekulerats i om supertalangen Antonelli kan vara aktuell för den. Om inte nästa säsong, så kanske 2026.

Händelseutvecklingen i Red Bull kan dock komma att röra om ordentligt i grytan. Det sägs att det finns en klausul i Max Verstappens kontrakt som innebär att han kan gå skilda vägar med Red Bull om Helmut lämnar.

Bethard odds-bonus rektangulär - 100% upp till 500kr

Under helgen i Saudiarabien har Toto Wolff talat om att rekrytera Helmut. Han ser en möjlighet att kunna ta in sin landsman i en liknande roll som Niki Lauda hade.

I så fall kan Marko ta med sig Verstappen till Mercedes. Det skulle vara en enorm övergång och den har potential att verkligen skaka om hela F1 cirkusen.

Enligt motorsport.com sa Toto Wolff så här:

“Vi saknar vår gamla maskot. Så vi kan helt enkelt ta in Helmut. Han är i rätt ålder. Visserligen har han inte någon röd keps, men det kan han få av oss.

– Toto Wolff

Mercedes stallchef följde upp med att säga så här:

Jag har en bra relation till Jos och också med Max. Det betyder dock inte att några förändringar kommer att inträffa på kort sikt.


– Toto Wolff

Oavsett vad detta betyder, så är det race i eftermiddag. Saudiarabien GP startar klockan 18:00 och sändningen börjar 17:00 på Viaplay. Varför inte ladda upp med att spana in mina speltips inför F1 i Jeddah 2024?

Viaplayreklam