Hem » Dr Marko kan stängas av efter läcka – Red Bull dramat fortsätter
AI genererad illustration av Dr Marko under utredning

Dr Marko kan stängas av efter läcka – Red Bull dramat fortsätter

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-03-08

Dr Helmut Marko har länge varit en senior rådgivare i Red Bull Racing och han ansvarar för juniorprogrammet. Den senaste tiden sägs han inte dra jämnt med Christian Horner. Nu verkar det som att österrikaren kan stängas av från sitt uppdrag hos de regerande konstruktörsmästarna.

Marko utreds av Red Bull

Enligt uppgifter från Motorsport.com har en intern utredning mot Dr. Marko påbörjats hos Red Bull. Exakt vad utredningen handlar om har inte framkomit.

Den sägs dock vara relaterad till medialäckan i samband med att Horner friades i sin interna granskning. Nu riskerar österrikaren eventuellt att bli avstängd.

Har han delat med sig av konfidentiellt material skulle han kanske till och med kunna bli föremål för en rättslig utredning. Det är dock bara en spekulation från min sida.

En sak är dock säker. Maktkampen och spelet bakom stängda dörrar fortsätter att rulla på i skuggan hos Red Bull. Detta stjäl så klart lite av ljuset från det sportsliga som pågår i Saudiarabien, där Bearman gjorde Ferrari-debut i FP3.

Om du är mer intresserade av det sportsliga är du kanske nyfiken på F1 betting? I så fall kan du spana in oddsen hos Fastbet eller Bethard inför racet efter att kvalet till Saudiarabien GP vunnits av Verstappen.