Hem » Nyckelpersonen som kan öppna för Verstappens flytt
AI Illustration av Max i Alperna när han kör RB

Nyckelpersonen som kan öppna för Verstappens flytt

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-03-09

Att det pågår en full storm i Red Bull vet vi alla. Sedan början av februari har en utredning pågått inom organisationen och trots att den har slutförts så har inte det sista ordet sagts. Nu vet vi, om vi ska tro på vad jag läser i media, vem som kan öppna för Verstappens flytt från Red Bull.

Horner friad

Ett av de främsta samtalsämnena inför Saudiarabien Grand Prix har varit Horners vara eller icke vara som stallchef i Red Bull. Trots att han friades i den interna utredningen så är det många som vill att han ska avgå.

En av dem som har uttalat sig i media är Josh Verstappen, far till den regerande F1 världsmästaren. Kortfattat anser han att Christian Horner ska lämna sitt jobb för stallets skull.

Det uttalandet har medfört att spekulationerna om Max Verstappens framtid i Red Bull har intensifierats. Nederländaren ryktas vara en av de främsta kandidaterna att ersätta Lewis Hamilton.

Bethard odds-bonus rektangulär - 100% upp till 500kr

Nyckelperson för Verstappens flytt

Nu har F1-insider avslöjat en klausul som gör att Verstappen blir ett hett alternativ till Antonelli som Russells nya stallkamrat. Enligt dem finns det en person som kan öppna upp en utväg från Red Bull för Verstappen.

Den personen är inte vem som helst. Det är en herre som ofta säger kontroversiella saker i media och som har stort inflytande inom racingstallet.

Enligt F1-Insider finns det en öppning för Verstappen om Helmut Marko inte längre jobbar för Red Bull. Föraren skulle i så fall kunna lämna Red Bull för att ansluta till ett annat stall.

Skulle så bli fallet är frågan om inte det är en större övergång än Hamilton till Ferrari? Samtidigt underminerar det uttalandena från Wolff rörande hur Mercedes resonerade vid de senaste kontraktsförhandlingarna med Lewis.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + tre =