Hem » Liberty Media Ber om Ursäkt Inför Miljard-Race

Liberty Media Ber om Ursäkt Inför Miljard-Race

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-14

I helgen är det dags för ett av de mest omtalade racen på årets Formel 1 schema. Nu ber Liberty Media om ursäkt för racet som förväntas dra över en miljard dollar till den lokala ekonomin i Las Vegas. Eventet imponerar inte på alla.

Las Vegas GP förväntas generera miljarderintäkter

Den kommande helgen arrangeras Las Vegas Grand Prix för första gången på år och dar. Liberty Media har storsatsat för att skapa ett spektakulärt event och hypen kring det är enorm.

Fyra F1 förare kommer att delta i Netflix golfturnering innan racet där de spelar tillsammans med någon av världens ledande golfare. Paren ser ut så här:

105 000 personer tros komma för att se Las Vegas Grand Prix på plats och arrangemanget förväntas dra in enorma belopp till den lokala ekonomin. Independent rapporterar att F1 tror att racet kommer att bidra med 1 miljard dollar till den lokala ekonomin.

Racet inverkan har även märkt på löneförhandlingarna. En strejk hotade länge Grand Prixet, men den löstes och strejkhotet är undanröjt.

Men trots att ekonomin i staden förväntas få stora intäkter från racet ber Liberty Media om ursäkt till lokalbefolkningen. VD Greg Maffei sa så här till Fox:

Jag vill be om ursäkt till invånarna i Las Vegas och vi uppskattar deras tålamod och tolerans”

RacingNews365

Men – även om eventet är hypat så är det inte alla som är imponerade.

Ecclestone inte imponerad av F1 i Las Vegas

Den före detta ägaren av Formel 1, Bernie Ecclestone håller sällan igen när han pratar med media. Den frispråkiga britten har berättat vad han anser om Las Vegas Grand Prix.

Kortfattat kan man säga att han inte är imponerad.

Det har inget med F1 att göra”

Ecclestone passade samtidigt på att lyfta fram sitt eget inflytande i arbetet med att göra F1 mer globalt. Han pratade nämligen varmt om hur han drev expansionen mot Asien med race i länder likt Bahrain och Singapore – två F1 banor som fortfarande är bland mina personliga favoriter.

Temperaturerna kan bli ett problem

Om vi nu vänder blickarna mot själva racet så finns det en uppenbar risk att de låga temperaturerna blir ett problem. Faktum är att Las Vegas Grand Prix kan bli det kallaste F1 racet någonsin.

Enligt vissa väderleksrapporter kan temperaturen falla så lågt som 4 grader Celsius. Det innebär att förarna kan komma att glida runt på banan likt Bambi på hal is.

Låga temperaturer är nämligen inte goda nyheter för F1 däck. Därför har Pirelli valt att tillhandahålla de mjukaste gummiblandningarna i racet.

Det kan addera ytterligare en dimension till spektaklet och öppna upp dörren för oväntade resultat – perfekt för dig som älskar F1 odds. Samtidigt finns det en risk att de låga temperaturerna kan orsaka olyckor.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese