Hem » Jag vill skaffa familj säger Lewis Hamilton

Jag vill skaffa familj säger Lewis Hamilton

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-30

Lewis Hamilton är en av de starkast lysande stjärnorna i Formel 1. Britten sägs vara på god väg att förlänga sitt kontrakt med Mercedes och därmed förväntas han köra tills han är 40 år. För stunden är racing den sjufaldiga världsmästarens primära fokus. Men, i en färsk intervju uppgav Hamilton att han vill skaffa familj.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Hamilton förväntas förlänga med Mercedes

Mercedes och Lewis Hamilton har ett existerande avtal som innebär att britten kommer att köra 2023. Men hur saker och ting utvecklar sig därefter är inte satt i sten.

Tidigare har Hamilton uppgett att han inte alls har för avsikt att tävla efter att han har fyllt 40. Men under säsongen som gick ändrades retoriken.

Nu lutar mycket åt att vi F1-fans kommer att få njuta av att se en av de främsta F1-förarna någonsin i några år till. Både Hamilton själv och Wolff har kommunicerat att en kontraktsförlängning i princip är en formalitet.

Lyssnar på familjen

Men hittills är inget undertecknat. Hamilton uppgav i en intervju med The New York Times att han lyssnar på familjens åsikter.

Hans pappa samt bror är helt eniga om att han ska fortsätta tävla, men familjens kvinnliga medlemmar är inte lika ense.

Lewis syster vet hur trött Lewis kan vara. Det samma gäller hans mamma och ingen av dem har uttryckt att de vill att Mercedesföraren ska fortsätta tävla.

Men – de har inte heller sagt att han ska sluta. De uppmuntrar istället Lewis att göra det han själv känner är rätt.

Wolff försäkrar att nytt avtal kommer att signeras

Under de senaste veckorna har det varit tyst i media rörande kontraktsförlängningen. Men när Toto Wolff gjorde ett framträdande i Beyond the Grid meddelade pratade han om situationen.

Mercedes stallchef uppgav att kontraktssituationen kommer att hanteras efter juluppehållet. Wolff sa att det inte finns något fastslaget datum för när kontraktet måste signeras.

Han påpekade även att Hamilton är en del av Mercedes F1 team och att Mercedes F1 team är en del av Lewis. Ett avtal kommer alltså att komma på plats om man ska tro på Woff.

Lewis Hamilton vill skaffa familj

Lewis Hamilton har också pratat om sin framtid. Han är fortfarande hungrig och vill visa vad han går för på racingbanan.

Men han vet att det finns ett liv utanför Formel 1. Alla som följer sporten någorlunda noggrant vet att Lewis investerar finansiellt utanför F1.

Men det verkar inte bara vara i finansiella termer som Lewis tänker på framtiden. I intervjun med NY Times uppgav Hamilton att han vill bilda familj i framtiden.

Innan det kan bli aktuellt vill han först avsluta Formel 1 karriären. Britten påpekar att ett av de främsta skälen till att han är så framgångsrik är hans fokus. När tiden i F1 kommer till sitt slut kan han skjuta över det mot att bilda karriär.

Källor: Mirror, Crash

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − tolv =