Hem » Silverstone uppdateras för en bättre upplevelse

Silverstone uppdateras för en bättre upplevelse

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2022-12-09

Libery Media Corporation Köpte Formel 1 2016. Sedan har det varit mycket fokus på att skapa bättre upplevelser för fansen. De senaste två säsongerna har F1-fantaster vallfärdat till racen i aldrig tidigare skådade nummer. Nu kommer nyheterna om att anrika Silverstone uppdateras. Syftet är att skapa en bättre upplevelse för supportrarna som besöker racingbanan.

Kommer närmare händelserna när Silverstone uppdateras

Igår meddelades det att Zandvoort blir kvar på Formel 1 kalendern ytterligare två säsonger. Evenemanget har hyllats för det hårda hållbarhetsarbetet samt för atmosfären som påminner om en festival.

Fansens upplevelse var en bidragande orsak till att kontraktet förlängdes. Det är något som fler arrangörer kan ta efter.

Nu står det klart att Silverstone har genomgått förändringar som syftar till att ta fansen närmare racingen. Ett renoveringsarbete har utförts på klassiska Wellington Straight.

Ett staket som är hela 250 meter långt har installerats längs med raksträckan. Stängslet fyller två funktioner:

  • Säkerheten förbättras
  • Fansen kan sitta 15 meter närmare händelserna

Fia har godkänt uppdateringarna av Silverstone

För att fansen ska kunna sitta närmare racingbanan måste installationen möta strikta krav. FIA har genomfört rigorösa tester för att säkerställa att det nya staketet möter de rådande säkerhetsstandarderna.

Stängslet är kapabelt att fånga upp ett spjut som väger 780 kilo och färdas i 60 kilometer per timme. Därutöver klarar det givetvis av att stoppa en Formel 1 bil – annars hade det inte passerat testet.

Kommer se Storbritanniens GP bättre

Den nya installationen på Silverstone innebär att åskådarna kommer att se bättre. Det beror inte bara på att de kan komma närmare händelserna.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Staketets design ger ett bättre synfält. Den aspekten är Jochen Branwarth, Motorsportsdirektör hos Geobrugg, är stot över.

Vi är exalterade över att ha tagit del i vidareutvecklingsplanerna av Silverstone. Genom att tillhandahålla ett mobilt spillerskyddsstaket ger vi åskådarna en fantastisk utsikt över Wellington-rakan” (Översatt citat).

Den stora kraschen 2022

Att Silverstone uppdateras med ett nytt stängsel, för tankarna Zhous krasch tidigare i år. Bilen fångades lyckligtvis upp av skyddsstängslet när den kom flygande genom luften, helt okontrollerat.

Det i kombination med bilens halo visade sig bli avgörande. Utan dem hade utfallet av den spektakulära olyckan kunnat bli betydligt allvarligare.

Källa: Crash.net

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + tjugo =