Hem » Gasly ser en ljus framtid i Alpine med Ocon

Gasly ser en ljus framtid i Alpine med Ocon

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2022-12-10

Alpine har en ny föraruppställning säsongen 2023. Fernando Alonso lämnar stallet och han ersätts av Pierre Gasly. Det innebär att Alpine har en helt fransk föraruppställning med två racevinnare. Stallets nya förare, Gasly ser en ljus framtid för sig och Esteban Ocon.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

En gemensam historia

Både Ocon och Gasly är fransmän och de har känt varandra samt tävlat mot varandra länge. Esteban Ocon har sagt att Pierre Gaslys första framträdande i en go-kart skedde i Ocon:s bil.

De två F1 förarna känner varandra väl, men trots det så är relationen dem emellan inte friktionsfri. Att de två inte skulle komma överens har varit ett hett samtalsämne bland fans och i media.

Ocon skulle ha föredragit Schumacher

När det stod klart att Fernando Alonso skulle ansluta sig till Aston Martin började Alpine söka efter en ersättare. Det stod alltså klart att Esteban Ocon skulle få en ny stallkamrat.

Flera namn stod med på listan över potentiella ersättare. Bland dem nämndes Daniel Ricciardo och Mick Schumacher.

Under presskonferensen inför Ungerns GP 2022 tillfrågades Ocon om vem han helst skulle köra med. Svaret var: Mick Schumacher.

Så blev det alltså inte utan Alpine köpte loss Gasly från Red Bulls organisation. Därmed har det franska stallet lagt grunden för en potentiellt stökig säsong.

Om förarna inte kommer överens på banan kan de förlora värdefulla poäng. Det kan bli kostsamt om striden i mittfältet hårdnar ännu mer, bland annat med ett hungrigt Aston Martin.

Gasly ser en ljus framtid i Alpine

Gasly ser en ljus framtid i Alpine. Han diskuterade ämnet i en intervju med RacingNews365.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Den före detta Red Bull och Alphatauri-föraren påpekade att Ocon är den föraren i F1 som han har känt längst. De träffades när de var sex år gamla och har varit bekanta i 20 år.

Konflikten som diskuteras i media och bland fansen har enligt Gasly passerat. Han anser att den tillhör det förflutna och den nya Alpineföraren säger att både han och Ocon har vuxit mycket som personer.

Därför är han inte oroad över att relationen dem emellan skulle störa Alpine i stallets strävan att nå framgångar. I intervjun lade han mycket vikt vid ansvaret som de delar.

De två franska förarna ska bidra tillsammans för att skapa en snabb och konkurrenskraftig bil. Det är ett stort ansvar och båda två kommer att gynnas av ett fungerande samarbete.

Med det i åtanke ser Gasly en ljus framtid i Alpine och samtalen mellan förarna har varit produktiva.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − sex =