Hem » Inför Ungern Grand Prix 2022: Speltips och TV-Tider
Budapest-dar-Ungern-Grand-Prix-2022-arrangeras-pa-Hungaroring

Inför Ungern Grand Prix 2022: Speltips och TV-Tider

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-19

Inför Ungern Grand Prix 2022 vill du säkerställa att du är uppdaterad med bra speltips och alla Tv-tider. Nästa F1 race utspelar sig på Hungaroring utanför Budapest och det är den sista tävlingen före sommaruppehållet. Under de senaste säsongerna har banan bjudit på flera minnesvärda race och förhoppningarna inför racet i Ungern är högt ställda. F1 Sverige har hittat bra speltips på Ungerns GP i ett race där Haas förväntas ta med sig ett betydande uppdateringspaket.

TV-Tider inför Ungern Grand Prix 2022

Du vill säkerställa att du bokar in dig i soffan inför Ungern Grand Prix 2022. Det är ett race som tenderar att bjuda på stora överraskningar och rolig racing. Eftersom det är ett race i svensk tidszon är det helgens eftermiddagar som kommer att konsumeras. Tävlingen börjar klockan 15:00 på söndag och kvalet körs 16:00 på lördag eftermiddag.

  • Träning 1: Fredag 2022-07-22 – 14:00 – Sändning (Viaplay): 13:55
  • Träning 2: Fredag 2022-07-22 – 17:00 – Sändning (Viaplay): 16:55
  • Träning 3: Lördag 2022-07-23 – 13:00 – Sändning (Viaplay): 12:55
  • Kval: Lördag 2022-07-23 – 16:00 – Sändning (Viaplay): 15:55
  • F1 Race: Söndag 2022-07-24 – 15:00 – Sändning (Viaplay): 14:00

Speltips inför Ungern Grand Prix 2022

Låt oss nu titta på lite speltips inför Ungern Grand Prix 2022. Det är vedertaget att banan är svår att köra om på, något som inte minst Alonso illustrerade ifjol då han höll tillbaka Hamilton under flera varv. Vissa kallar till och med Hungaroring för ”Monaco utan väggar”. Därför kommer kvalet att bli väldigt viktigt.

Förra året vann Ocon racet i sin Alpine. Vissa spelbolag erbjöd hela 750 gånger pengarna på ett sådant utfall. Att så skulle bli fallet igen är osannolikt, minst sagt.

Förra helgen satt båda speltipsen från F1 Sverige. Alonso kom i mål som sexa och Russell körde förbi Perez i slutskedet för att ta tredjeplatsen.

Nedan hittar du speltips inför Ungern GP 2022.

Speltips Ungern Grand Prix 2022 – Norris topp 6

Ett spännande speltips inför Ungern Grand Prix 2022 är att Lando Norris kommer att sluta topp 6. Han kvalade fint senast i Frankrike och han har varit den klart bättre McLarenföraren under året.

Stallet har haft en hel vecka på sig att bearbeta data från det nya uppdateringspaketet som introducerades förra helgen. Norris själv är väldigt positiv inför racet och tror att det är en bra möjlighet för stallet att ta fina poäng.

Även stallchefen Seidl nämnde för McLarens eget marknadsföringsteam att stallet är nöjda med uppdateringarna från racet på Paul Ricard. Han och Norris uttryckte båda att stallet är bra positionerat för att fortsätta tampas med Alpine – och då är stora poäng viktiga.

Med tanke på kvalfarten som Norris har visat upp och banans karaktär, mer om det senare i texten, så kan det vara spännande att se vad den unga britten kan mäkta med.

Speltips inför racet på Hungaroring – Leclerc att vinna racet

Under de senaste racen har det blivit allt tydligare att Max Verstappen har ena handen på VM-pokalen. Senast kraschade Ferrariföraren Charles Leclerc för egen räkning och han är i princip borta från kampen.

Men, han är fortfarande den enda föraren som kan förväntas ge Max en kamp över ett race. Med tanke på att han kvalar starkt och förhoppningsvis har lärt sig sin läxa bör han kunna vinna i helgen.

Red Bull hade problem med däcken i Österrike och senast var Leclerc bra med trots att det på vissa ställen av banan krävdes mycket toppfart. Utformningen av Hungaroring bör gynna Ferraris koncept och vi ser en hungrig Leclerc som vill studsa tillbaka efter sitt misstag senast.

Bra underhållning vid tidigare race

Ungern var den första banan som besöktes av Formel 1 bakom Järnredån. Det inträffade 1986. Sedan dess har flera bra race arrangerats på Hungaroring och förhoppningsvis är tävlingshelgen 2022 inte något undantag.

Fjolårets race var bisarrt med en ordentlig krasch inledningsvis som följdes upp av en ensam Hamilton vid startrutorna när lamporna slocknade för omstart. Ett annat strålande exempel på bra race var 2019 när Hamilton överlistade Max Verstappen med sin strategi.

Pirellis syn på däcken inför Hungaroring 2022

Hungaroring är en racingbana där det inte finns några långa rakor, istället är det i hög utsträckning svepande kurvor som gäller. Pirelli uppger att greppet i asfalten är 3/5 och att banan förväntas förbättras snabbare än vanligt i takt med att bilarna är ute.

Samtidigt är det en bana där downforce är extremt viktigt och däcken stressas inte allt för mycket. Asfalten är jämn och fin, men risken är stor att det blir varmare i Ungern än det var senast i Frankrike Grand Prix 2022.

Inför helgen har Pirelli valt att erbjuda stallen lite hårdare F1 däck. Den mjuka gummiblandningen utgörs av C4 mixen och de vita hårda däcken är C2. Det finns en risk att däcken kommer att gå av då värmen i kombination med att bilarna tenderar att grupperas kan stressa dem.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese