Hem » Haas Överklagar Resultatet från USA Grand Prix
Diskussion efter att Haas överklagar resultatet i USA GP

Haas Överklagar Resultatet från USA Grand Prix

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-28

Haas överklagar resultatet från USA Grand Prix 2023. Stallet har skickat in en begäran som tros handla om att flera förare har överskridit banmarkeringarna. FIA har därför kallat fyra stall till ett videomöte som hålls imorgon onsdag.

Haas överklagar resultatet från COTA 2023

Resultatet från USA Grand Prix 2023 har redan korrigerats i efterhand vid ett tillfälle. Lewis Hamilton och Charles Leclerc diskvalificerades från tävlingen på grund av att bilarna inte mötte de tekniska kraven.

Nu kan tävlingens utfall ändras igen. Anledningen är att Haas F1 stall har begärt att domarna ska titta på huruvida flera av förarna har varit utanför banmarkeringen vilket skulle kunna föranleda tidstillägg.

Totalt rör det sig om fyra stall som har kallats till ett möte på onsdag. De berörda F1 stallen är:

De sistnämnda är alltså där för att lyfta fram nya bevis som domarna ska ha missat när tävlingen pågick. Troligtvis rör det sig om incidenter från kurva sex.

Lando Norris har bland annat sagt att han vet med sig att han inte höll sig på rätt sida banmarkeringen.

Kan ge Haas fler poäng

Williams är det enda stallet som har förare inom fem sekunder från Nico Hülkenberg som i skrivande stund innehar 11:e platsen från USA Grand Prix 2023 på COTA. Både Albon och Sargeant skulle alltså kunna falla bakom tysken om det visar sig att Haas har de bevis som krävs.

Dock spekuleras det i media om att det i så fall är Albon som skulle bli tilldelad en bestraffning. Speukulationerna baseras på att det är thai-brittens bil som nämns i FIA:s dokument som har skickats ut till stallen.

Beroende på vad det här handlar om, kan Haas möjligtvis få fler värdefulla poäng till F1-VM tabellen. Jänkarna ligger just nu sist efter att AlphaTauri har hittat formen och börjat kamma hem fina poäng.

Källa: The-Race

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese