Hem » Startfältet i Sao Paulo Grand Prix Efter Bestraffningar

Startfältet i Sao Paulo Grand Prix Efter Bestraffningar

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-11

Domarna kallade till sig fyra förare efter kvalet till F1 i Brasilien och det resulterade i att tre förare bestraffas med två platsers nedflyttning. Nedan hittar du hela startfältet i Sao Paulo Grand Prix efter att bestraffningarna har delats ut.

Så ställer förarna upp i Sao Paulo Grand Prix 2023

 1. Verstappen
 2. Leclerc
 3. Stroll
 4. Alonso
 5. Hamilton
 6. Norris
 7. Sainz
 8. Russell
 9. Perez
 10. Piastri
 11. Hülkenberg
 12. Magnussen
 13. Albon
 14. Ocon
 15. Gasly
 16. Tsunoda
 17. Ricciardo
 18. Bottas
 19. Sargeant
 20. Zhou

Förarna som bestraffats

De två Alpine-förarna samt Russell och Perez kallades upp till domarna efter det stormiga kvalet till F1 i Brasilien 2023. Jag spekulerade i att dessa troligen skulle komma undan utan att bestraffas, men jag fick fel.

Tre av de fyra förarna flyttas ned två platser på startgridden. Perez var den enda som klarade sig undan domarnas vrede.

Därmed startar Russel på åttonde plats vilket gynnar Sainz och Norris. Bakom dem tar Albon samt Magnussen två kliv uppåt vilket kan bli viktigt för ställningen i Formel 1 VM.

AlphaTauri knep tre poäng i gårdagens F1 sprint och flåsar därmed Williams i nacken. Därmed kan den något förbättrade chansen till poäng bli viktig i striden om sjunde platsen.

Vad väntar här näst?

Efter att sprinten och shootout kvalet kördes igår är det dags för Formel 1 race idag. Lamporna slocknar klockan 18:00 och TV-sändningen startar en timme före det.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese