Hem » Red Bull Kröntes till Världsmästare i Japan Grand Prix 2023

Red Bull Kröntes till Världsmästare i Japan Grand Prix 2023

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-12

Racet på Suzuka blev underhållande med en intensiv batalj mellan Mercedesförarna och Carlos Sainz. McLaren tog ett dubbel podium när Piastri säkrade sitt bästa resultat hittills i Formel 1. Strålkastarljuset föll ändå på Max Verstappen. Nederländaren kunde enkelt säkerställa så att Red Bull kröntes till världsmästare på Suzuka.

Red Bull vann konstruktörs-VM

Red Bull har i praktiken vunnit Formel 1 VM för länge sedan men det blev officiellt i Japan. Max Verstappen dominerade racet från start till mål. Han behövde inte ens Perez hjälp för att säkerställa att Red Bull kröntes till världsmästare i F1.

Skärmdump från F1TV när Red Bull kröntes till världsmästare på Suzuka

För Sergios del är det nog rätt skönt att guldmedaljen redan kan hängas runt halsen eftersom han hade ett helt horribelt race. Han var inblandad i en incident ner mot första kurvan vilket resulterade i en skadad framvinge.

Han bröt mot reglerna om att inte köra om bakom säkerhetsbilen när han skulle åka in i depån för att byta ut den skadade delen och han bestraffades för det. Perez följde upp det med att torpeda en Haas och därigenom förstörde mexikanen både sitt eget och Magnussens race.

Insatsen kröntes med att först bryta racet för att sedan hoppa in i bilen och rulla ut i depårutan för att avtjäna alla bestraffningar som han hade dragit på sig. Med andra ord – Perez gjorde inte bra ifrån sig samtidigt som Verstappen seglade hem segern.

Red Bull har haft en otroligt dominant säsong hittills och de är helt klart förtjänta av titeln. Men, frågan är om Perez, en förare jag själv har hyllat tidigare, inte har gjort sitt i Formel 1? Han ser blekare ut för varje helg som passerar.

Piastri slutade på podiet

McLaren hade en fantastisk helg i Japan. Piastri kvalade ut Norris i lördags och de två startade tvåa samt trea.

Rollerna var de omvända när den svart-vit-rutiga F1 flaggan visade att racet var slut. Lando visade återigen att gammal är äldst och drog det längsta strået av de två.

Piastri har troligt vis det största leendet på sina läppar idag. Han fick kliva upp på podiet efter ett Formel 1 lopp för den första gången i sin karriär.

Resultatet innebar att McLaren tog in värdefulla poäng på Aston Martin i VM där de två stallen tampas om fjärde platsen. Aston Martin fortsätter att förlita sig på Alonso, men Fernando hade inte alls någon rolig dag på jobbet.

Konkurrenterna körde i cirklar runt honom och vi kunde höra hans klagomål över radion. Trots det klarade spanjoren av att bärga fyra poäng samtidigt, fast vad hjälper det när Stroll inte bidrar?

Sargeant i ny krasch på Suzuka 2023

Sargeant hänger löst i Formel 1 och han får nog vara glad att få förare knackar på dörren. Amerikanen följde upp sin förödande krasch inför kvalet till Japan Grand Prix 2023 med att köra på Bottas.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Ingen av de två kunde slutföra racet och Logan Sargeants självförtroende ser minst sagt svagt ut. Hans prestationer luktar desperation och vi får hoppas att Vowles och övriga i stallet kan hjälpa honom på traven.

Jämnt mellan stallkamrater

Vi fick se flera jämna bataljer mellan stallkamrater under Japan Grand Prix 2023. Hamilton och Russell körde hårt mot varandra och Russell fick se sig besegrad.

Lawson vässade armbågarna när han skickade signaler till Helmut Marko och gänget om att de gjort fel när de fastställde AlphaTauris föraruppställning inför F1 2024. Tsunoda fick nämligen se sig besegrad av sin temporära stallkamrat men det räckte inte till poäng för någon av dem.

Även hos Alpine var det jämnt mellan förarna. Esteban Ocon körde sig tillbaka in på poängplatser efter sin tuffa start på racet. Han slutade på nionde plats precis framför Gasly.

Resultat från Japans Grand Prix 2023

Du hittar resultatet från Japan Grand Prix 2023 i sin helhet nedan.

 1. Verstappen
 2. Norris
 3. Piastri
 4. Leclerc
 5. Hamilton
 6. Sainz
 7. Russell
 8. Alonso
 9. Ocon
 10. Gasly
 11. Lawson
 12. Tsunoda
 13. Zhou
 14. Hülkenberg
 15. Magnussen
 16. Albon – DNF
 17. Sargeant – DNF
 18. Stroll – DNF
 19. Perez – DNF
 20. Bottas – DNF
Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 4 =