Hem » Dr. Marko kommenterar möjlig försäljning av AlphaTauri

Dr. Marko kommenterar möjlig försäljning av AlphaTauri

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-12

Dr. Marko har kommenterat den potentiella försäljningen av Red Bulls systerstall AlphaTauri. Österrikaren som är en av de mer seniora personerna inom Red Bulls Formel 1 organisation tenderar att vara frispråkig runt journalisterna. Nu har Christian Horners vapendragare uttalat sig om ryktena som florerar i media om att AlphaTauri kan omorganiseras eller eventuellt säljas.

Dr. Marko kommenterar ryktena om att AlphaTauri säljs

Dr. Marko kommenterade den möjliga försäljningen av AlphaTauri när han fick frågan från journalistkåren i Bahrain under den sista dagen av försäsongstester.

Red Bulls motorsportsrådgivare sa att de i regel inte kommenterar rykten i media.

Han var dock tydlig med att resultaten som AlphaTauri stallet presterade förra året helt enkelt inte var bra nog.

Samtidigt är det inte upp till personerna som du ser i Drive to Survive från Red Bulls motorsportsavdelning att bestämma vad som ska hända i framtiden.

Dr. Marko kommenterade den eventuella försäljningen av AlphaTauri med att det var ett beslut som helt sköts av aktieägarna.

“I det stora hela har resultaten inte varit tillfredsställande. Som affärsmänniskor kommer våra aktieägare att fatta det rätta beslutet.”

Motorsport.com – AlphaTauri sale decision down to shareholders, says Marko

Som ett alternativ till att sälja stallet ska organisationen även överväga att omorganisera och flytta AlphaTauri till Storbritannien.

Enligt källor som Motorsports refererar till har en möjlig geografisk plats redan identifierats.

Historien väger inte lika mycket som ekonomin

När Red Bull F1 köpte sitt systerstall 2005 var tanken att Toro Rosso skulle bli en grogrund för talangfulla förare som sedan skulle flyttas över till RB racing.

Det har fungerat väl under åren och två av alla världsmästare i Formel 1 har kommit just den vägen.

De två herrarna är den nu pensionerade Sebastian Vettel, som kort ryktades göra comeback i Bahrain vid Strolls frånvaro, samt den regerande världsmästaren Max Verstappen.

Men, Dr. Marko kommenterade värdet av att ha ett andra stall så här:

Det är en del av vår filosofi. Vettel och Verstappen kom till oss via AlphaTauri. Men, om stallet inte presterar ordentligt, så hjälper inte det.

Motorsport.com – AlphaTauri sale decision down to shareholders, says Marko

Tiden får utvisa vad som händer med ryktena, skulle Red Bull sälja AlphaTauri kommer vägen in i Formel 1 kanske att bli ännu svårare för unga, talangfulla förare framöver.

Källa: Motorsport.com

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese