Hem » Storm Stoppade Kvalet på Interlagos

Storm Stoppade Kvalet på Interlagos

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-03

En storm stoppade kvalet på Interlagos i Sao Paulo. Raceledningen hängde ut den röda F1 flaggan med lite drygt fyra och en halv minut kvar av Q3. Startordningen i Brasilien Grand Prix skakades därmed om lite och Aston Martins resultat belv bättre än väntat.

Resultat från kvalet till Brasilien Grand Prix 2023

Du hittar resultatet från kvalet till Sao Paulo Grand Prix i Brasilien nedan.

 1. Verstappen
 2. Leclerc
 3. Stroll
 4. Alonso
 5. Hamilton
 6. Russell
 7. Norris
 8. Sainz Jr
 9. Perez
 10. Piastri
 11. Hülkenberg
 12. Ocon
 13. Gasly
 14. Magnussen
 15. Albon
 16. Tsunoda
 17. Ricciardo
 18. Bottas
 19. Sargeant
 20. Zhou

Storm satte stopp för kvalet

Tidskvalet till Sao Paulo Grand Prix 2023 avslutades i förtid. Skälet var att himlen blev helt kolsvart – eller i alla fall väldigt mörkt grå – och vinden tilltog ordentligt i styrka.

Domarna valde att rödflagga sessionen och därmed fick stallen samt förarna inte en sista chans att sätta den snabbaste tiden. Det gynnade inte minst Aston Martin, i synnerhet Lance Stroll.

Kanadensaren har haft det tungt i år och han har exempelvis setts knuffa sin tränare i garaget. Stroll slutade trea i de tuffa förhållandena och kvalade därmed bättre än Alonso som blev fyra.

Föga förvånande var det Verstappen som var snabbast i kvalet, även om Ferrari har varit heta över ett varv de senaste racen. Italienarnas Leclerc var dock näst snabbast, så man kan ju inte påstå att Ferrari tappade bollen den här gången.

Nya regler stoppade inte förarnas störningar

De senaste kvalen har varit stökiga med flera förare som har fått sina varv eller uppvärmningsvarv påverkade av andra. FIA försökte åtgärda det genom att införa en ny regel rörande huruvida man skulle få stanna i depågatan eller inte – något som inte ska tillåtas.

Det hjälpte dock inte särskilt mycket och hela fyra förare har kallats upp till domarna efter att kvalet genomförts. Dessa är:

 • Russell
 • Perez
 • Ocon
 • Gasly

Vi vår se vad utfallet av utredningarna blir. Troligtvis kommer ingen att straffas, i alla fall inte om vi ska förlita oss till hur liknande händelser har utspelat sig de senaste racen.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + 2 =