Hem » Bearman och Zhou i centrum vid Saudi GP 2024 FP3
AI illustration av en Ferrari F1 bil i Saudi

Bearman och Zhou i centrum vid Saudi GP 2024 FP3

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-03-08

Efter träningspassen ser Max Verstappen ut att vara mannen att besegra inför Saudiarabien Grand Prix 2024. Holländaren som kan lämna Red Bull, var snabbast på det tredje träningspasset, men det var inte han som stal rubrikerna. Istället var det händelserna utanför banan som stod i centrum.

Carlos Sainz ersätts av F2 förare

Carlos Sainz Jr var den bästa Ferrari-föraren förra helgen i Bahrain. Den bedriften får han inte chansen att upprepa i helgen när Saudiarabien Grand Prix 2024 ska avgöras.

Spanjoren missade presskonferenserna i onsdags men deltog i träningspassen på torsdagen. Detta gjorde han trots att han inte mådde bra och det visade sig att han har problem med blindtarmen.

Sainz hälsotillstånd medför att han inte kan köra i helgen utan han ersätts av en F2-förare. Britten Oliver Bearman får chansen då han är reservförare hos Ferrari och Haas i år.

FP3 blev hans första framträdande i en F1-bil denna helgen och han stal verkligen rubrikerna. Detta är förmodligen de svåraste förutsättningarna som en förare kan möta.

Saudiarabien är en otroligt snabb F1 bana. Den titulerar sig snabbaste stadsbanan på hela F1 kalendern.

Det är alltså här, med bara ett träningspass bakom ratten som Ollie Bearman ska göra F1 debut. Hans uppgift är otroligt svår. Britten imponerade stort under FP3 och han lyckades han bland de tio snabbaste förarna.

Zhou kraschade i Saudiarabien FP3

Sauber Stake, som i helgen kör som Kick F1 team, hade inte någon rolig FP3. Deras kinesiska förare, Zhou Guanyu, kraschade hårt.

Hans bil skadades ordentligt och sessionen var tvungen att rödflaggas. Samtidigt lyckades Bottas inte sätta någon snabb tid utan han återfanns på artonde plats när flaggan hängdes ut.

Dock avverkade han 21 fler än någon annan om man bortser från Bearman.

Vad väntar nu?

Nu väntar kvalet till Saudiarabien Grand Prix 2024. Kvalet startar klockan 18:00 svensk tid.

Viaplayreklam

Verstappen är favorit att ta pole position och han betalar cirka 1,40. Alonso som var snabbast i FP2 ger cirka 11 gånger pengarna att ta pole position och Leclerc står i 4 gånger pengarna.

Bethard odds Saudi GP 2024 kval

Odds hittar du hos Fastbet.