Hem » Lawrence Stroll Förväntar sig Dubbelt Aston på Podiet

Lawrence Stroll Förväntar sig Dubbelt Aston på Podiet

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-28

Lawrence Stroll är känd som en man för vem endast det bästa är bra nog. När Aston Martin nu har fått fram en konkurrenskraftig bil vill han inte luta sig tillbaka.

Istället förväntar sig den kanadensiska miljardären att få se dubbelt Aston Martin på pallen i Montreal. Det kallar jag höga ambitioner!

Lawrence Stroll förväntar sig dubbelt podium

Säsongsinledningen har varit minst sagt bra för Aston Martin. Stallet har taget enorma kliv framåt sedan fjolåret – även om de har en ny föraruppställning efter att Vettel beslutat sig för att gå i pension.

Tyvärr för deras stallets del har det varit ojämnt mellan de två förarna hittills och Fernando Alonso har stått för klart fler poäng. Det kan väl delvis förklaras med att Lance inte har varit helt 100 rent fysiskt.

Samtidigt kan vi inte sticka under stolen med att den dubbla världsmästaren i F1 är några klasser vassare än kollegan. Det var först i Barcelona senast som Lance faktiskt kom före Alonso, kanske med spanjorens goda vilja.

Men, stallets ägare och tillika Lance Strolls far, Lawrence, vill se dubbelt Aston Martin på podiet. Under en tillställning i New York sa stallets lät han meddela att han ville se sin son bli den första kanadensaren att stiga upp på podiet sedan 1996.

Exakt så ser planerna ut. Förhoppningsvis får vi se två av våra bilar på podiet”

Hans optimism är delvis grundad i att stallet kommer att ta med sig nya uppdateringar till – vad som kan ses som – det andra hemma racet på kalendern. Banan ska passa Aston Martin bra så det finns en god sannolikhet för att de får med sig ett bra resultat.

Men, att vi kommer att se dubbel Aston i topp tre känns lite avlägset. Det tycker spelmarknaden, och troligtvis gemene man, också inför Kanada Grand Prix 2023.

Topp 3 odds i Kanada Grand Prix från Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Oddset 26.00 indikerar att spelbolagen ger lite drygt 3,8 procent chans för att både Alonso och Lance Stroll återfinns på podiet efter söndagens race. Visserligen tror jag att Stroll kan göra bra ifrån sig, men att han räcker hela vägen till topp 3 känns avlägset.

Stroll har högt förtroende för sin son

Lawrence Stroll är alltså far till Lance Stroll vilket har fått vissa att kalla den kanadensiska föraren för en betalförare. Men den åsikten delar inte Lawrence.

Under eventet i New York sa han sig vara nöjd med båda förarna. Han sträckte sig så långt som till att säga att han tror att de kommer att vara på samma nivå vid slutet av säsongen.

Jag tycker att han [Lance] visade i Barcelona att han börjar nu, det tog sex sju race att känna sig bättre. Jag tror att [båda förarna] kommer att vara lika när säsongen är slut”.

Visst, det är klart att han måste försvara sin son. Men att säga att de två förarna skulle vara på samma nivå – oavsett om vi pratar poäng eller kvalité – är ett starkt påstående.

Källa: Reuters

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =