Hem » Officiellt: Vettel gör Comeback hos Red Bull

Officiellt: Vettel gör Comeback hos Red Bull

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-06-15

För lite drygt ett år sedan offentliggjorde Sebastian Vettel att han skulle lägga av med Formel 1. Tysken ville spendera mer tid med sin familj och ägna sig åt andra frågor som ligger honom varmt om hjärtat. Det har han kanske gjort – men igår blev det officiellt att Vettel gör comeback hos Red Bull redan i år.

Vettel gör Comeback i september

Red Bull satsar som du säkerligen redan vet stenhårt på marknadsföring. Organisationen arrangerar massor av häftiga event – bland annat har de kört en F1 bil på snö. Max Verstappen körde nämligen ner bilen för en alpin VM-backe 2017.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Nu har de skickat två välkända ansikten för att representera stallet i ett något mindre spektakulärt event. Sebastian Vettel för comeback i september tillsammans med den nuvarande reservföraren Daniel Ricciardo.

De två ska köra vid ett 12 timmar långt race som körs på anrika Nürnberg Ring. Anläggningen bör numera energidrycksbolagets namn – så det är inte konstigt att de vill skicka välkända namn.

Under eventet kommer fans att kunna se likväl F1 bilar, NASCAR fordon och mer därtill.

Kör titelvinnande bil

I comebacken ska Sebastian Vettel köra sin RB7 – bilen som han vann VM-titeln med 2011. Det var hans andra av totalt fyra kröningar till F1 världsmästare.

Daniel Ricciardo å sin sida kommer att köra en annan titelvinnande bil – även om det inte var han som lyfte pokalen. Australiensaren kommer att ratta Sebastian Vettels titelhäst – RB8.

Det var i den bilen som tysken blev världsmästare för tredje gången 2012.

Kör på ekobränsle

Att miljöfrågan ligger Sebastian Vettel nära är inte någon hemlighet. Han dök bland annat upp i Miami iförd en T-shirt som visade hur staden skulle hamna under vattennivån.

Därför är det föga förvånande att det finns ett inslag av miljömedvetenhet i eventet där Vettel gör comeback.

Bilarna ska nämligen köras på ekobränsle under uppvisningsrundorna. Så här sa han själv i frågan:

Motorsport är min passion. Det är viktigt för mig att visa att racingbilar kan köras precis lika bra och snabbt på syntetiskt CO2-neutralt bränsle. Det kan vi göra redan idag!

Går i Schumachers fotspår

Nu för tiden är det lätt att tro att det är Mercedes duktiga reserv Mick Schumacher som diskuteras när det välkända namnet nämns. Men så är det inte i den här texten.

Sebastian Vettel är som bekant ett stort fan och har något av en mentor-student relation till Micks far – Michael. När Sebastian Vettel gör comeback på Nürnberg Ring i samband med 24-timmarseventet i september, går han i sin mentors fotspår.

Michael Schumacher körde nämligen en Mercedes runt banan under ett liknande event 2013.

Källa: Autosport

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × ett =