Hem » Regerande världsmästaren: Folk kommer hata mig

Regerande världsmästaren: Folk kommer hata mig

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-06-10

Framgångar föder både avund och beundran från allmänheten, medtävlande och andra. I Max Verstappens fall är det lätt att tänka sig att han får se bägge sidorna av det myntet.

Nyligen diskuterade den regerande världsmästaren sina motståndare på årets startfält. Det slutade med ett tort konstaterande – folk kommer att hata mig.

En stark start på säsongen

Max Verstappen har haft en strålande inledning på årets säsong. Hittills har han seglat hem segern i fem av de sju racen som har avverkats på årets Formel 1 schema.

Samtidigt har nederländarens främsta konkurrent och tillika stallkamrat, Sergio Perez, haft det mindre lätt. Initialt såg det ut som att mexikanen skulle kunna ställa till det för Verstappen.

Men drömmarna om att bli världsmästare har troligtvis lämnat honom nu. Samtidigt som Verstappen har trummat på har Sergio misslyckats med att kvala in i Q3 och ta sig upp på podiet vid två race i rak.

Därmed ser det ut som att Max Verstappen redan har vunnit världsmästarpokalen. Det är något som även spelmarknaden håller med om då de flesta spelbolagen bara betalar 1,02 på att ytterligare en VM-pokal adderas till nederländarens troféskåp.

Bethard odds på att Verstappen vinner VM

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Men, det är inte framgångarna på banan och den totala dominansen som för tankarna hos Formel 1 världsmästaren mot att bli hatad. Istället handlar det om hur han bedömer andra tävlande.

Folk kommer att hata mig

Max Verstappen har uttalat sig kring vem eller vilka andra F1 förare 2023 som han anser håller lika hög klass som honom själv. Att rookies som Logan Sargeant eller Lewis Hamiltons före detta stallkamrat Valtteri Bottas inte nämns kanske inte förvånar.

Men – att en sjufaldig världsmästare och tillika fortsatt aktiv förare inte hålls like högt som Verstappen kanske får vissa att tappa hakan. Fast så är det, Max anser inte alls att Lewis Hamilton är på samma nivå som honom själv och en annan förare.

Istället är det Fernando Alonso som sticker ut bland de övriga tävlande. Hans förmåga att inte bara vara i full kontroll över sin egen körning sticker ut.

När han diskuterade frågan med The Sunday Times sa han så här.

Jag anser att ha extra kapacitet är en stor fördel i F1. Du kan inte träna dig till en sådan egenskap. Det är något som ett fåtal förare helt enkelt har.”

Den egenskapen är det bara Fernando Alonso som besitter, utöver Max själv. I alla fall om vi ska gå på Red Bull förarens egna ord.

Han fick frågan från journalisten om han ansåg att även Lewis har samma kapacitet löd svaret:

Nej. Fernando sticker ut mer i det avseendet. Folk kommer troligtvis att hata mig för att säga det, men det är så jag ser på saken.”

Visserligen är det bara en åsikt. Men med tanke på vilken nivå de två Alonso och Verstappen presterar på just lutar i alla fall jag åt att de är snäppet vassare förare än Hamilton i dagsläget.

Källa: RacingNews365

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio + nitton =