Hem » Inför Kanada Grand Prix 2023: TV- Tider & Speltips

Inför Kanada Grand Prix 2023: TV- Tider & Speltips

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-12-02

Efter en veckas uppehåll är det dags att förbereda sig inför Kanada Grand Prix 2023. Här hittar du allt du behöver veta för att vara redo inför F1 racet i Montreal.

Tävlingen går av stapeln klockan 20:00, söndag kväll, på Circuit Gilles-Villeneuve. Läs vidare och ta reda på alla TV-tider och viktiga nyheter så att är på banan inför F1 i Kanada.

TV-Tider – Kanada Grand Prix 2023

Som alltid är det på Viaplay eller F1-TV som du kan följa F1. F1s egen Youtube-kanal har också mycket spännande material för dig som vill vara uppdaterad.

Nedan hittar du TV-tiderna från Viaplay inför Kanada Grand Prix 2023:

  • Datum – Event – TV-Tid – Event Start
  • Fre 16/6 – FP1 – 19:20 – 19:30
  • Fre 16/6 – FP2 – 22:50 – 23:00
  • Lör 17/6 – FP3 – 18:20 – 18:30
  • Lör 176 – Kval – 21:10 – 22:00
  • Sön 18/6 – Race – 18:55 – 20:00
Kanada Grand Prix sänds på ViaPlay

Väder inför F1 i Kanada 2023

Inför Kanada Grand Prix 2023 fanns det några små farhågor om att de stora skogsbränderna som härjat i landet skulle kunna medföra att racet ställdes in. Den faran verkar vara avskriven helt och hållet tack vare att vädret svängt över till regnigt.

Men hur ser det egentligen ut i Montreal inför racehelgen?

Enligt YR.no kan vi förvänta oss väldigt mycket regn, inte minst under lördagen. Därmed kanske vi kan få se ett händelserikt kval igen med flera oväntade resultat precis som i Barcelona?

Väder rapport från YR inför Kanada Grand Prix 2023

Har vi som sitter i TV-soffan tur får vi dessutom lite regn under racet som kan stöka till strategierna en aning. Oavsett vilket så lär vi inte behöva se några värmeböljor och någon hög värme i asfalten.

Det borde kanske tala för att Ferrari kan ha en stark helg igen – eller vågar man ens säga så nu för tiden?

Mjukaste däcken inför Kanada Grand Prix 2023

Pirelli har som alltid valt ut tre av de fem tillgängliga gummiblandningarna inför Formel 1 racet i Kanada. Det innebär att stallen har följande däck till sitt förfogande när de ska ta sig an helgen:

  • C5 – Mjuka
  • C4 – Medium
  • C3 – Hårda

Pirelli är dessutom namnsponsor till Kanada Grand Prix så de kanske har lagt ner lite extra omtanke på det här för att skapa extra underhållning? Skämt och sido – valet är väl rationellt.

Stadsbanan i Montreal är känd för att ha ett dåligt grepp som byggs upp under helgen. Därför behöver förarna bästa tänkbara grepp vilket de får via de mjukare gummiblandningarna.

Därutöver är det inte några långa snabba svängar som stressar däcken utöver det vanliga. Återigen en faktor som kanske talar lite för att Ferrari kan ha en bra helg framför sig.

Enligt Pirelli själva förväntas endast C4 samt C3 att användas i racet – detta givet att det inte blir talan om nederbörd. De mjukaste röda däcken kommer såldes troligtvis bara att sitta på bilarna under träningar och självklart vid kvalet – om det inte regnar.

Speltips inför Kanada Grand Prix 2023

Jag tycker att det är rättvist att säga att vi kan se en tydlig trend ta form i Formel 1 det här året. De fem främsta stallen är lite före de övriga – tillräckligt mycket för att på en bra dag knipa samtliga poäng.

Men för att så ska bli fallet måste allt gå som planerat – och det kan man inte säga att det alltid gör. Inte minst i år har det gått fler vid flera tillfällen för de stora namnen.

Racingbanan i Montreal har en relativt låg genomsnittsfart, men det är trots det tre långa rakor med höga toppfarter. Baserat på att banan har flera långsamma svängar samt långa raksträckor liknar den Baku till viss del.

Azjerbajdzjan är det enda racet hittills i år där Ferrari har stått på pallen – och jag tror att så kan bli fallet igen. Lägg dessutom till att temperaturerna i banan lär vara relativt låga i Montreal vilket är fördelaktigt för en bil med högt däckslitage.

Därför tror jag antingen Sainz eller Leclerc kommer att göra Red Bull förarna sällskap på podiet. Vem är svårt att säga, men de betalar mellan fem – sex gånger pengarna i skrivande stund.

Kanada GP 2023 odds

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt

Ett annat spännande spelobjekt som jag tycker verkar lite högt hittar jag när jag sneglar mot Aston Martin. Visserligen är det Alonso som har dominerat fullständigt i stallet under våren – men inför Kanada Grand Prix 2023 är det Stroll som drar till sig mina ögon.

Kanadensaren sitter i en bra bil och har riktigt goda chanser att visa upp sig från sin bästa sida inför hemmafansen. Men det är inte hemmafördelen – om den ens existerar i F1 – som får mig att tro att han kan göra spelarna glada.

Lance är känd för att köra riktigt bra i regnet – jo jag såg också Monaco Grand Prix i år – men ändå. Visar det sig att det regnar under kvalet kan han nog krama ut något extra ur Aston Martin-bilen.

Med en bra startposition tycker jag att han bör vara intressant för att sluta topp 6 i Montreal. Bethard erbjuder 2,5 på att så blir fallet – aningen för högt i min mening.

Odds topp 6 Kanada GP 2023

Hamiltons kontrakt offentliggörs?

Efter racet i Barcelona var det mycket snack om att Toto Wolff och Lewis Hamilton skulle sitta ner och prata om kontraktsförlängningen. Wolff påstod att det bara skulle vara frågan om en espresso, 30 minuters snack och sedan trodde han att saken borde vara ur världen.

Men så har det inte riktigt blivit. En av de stora frågorna inför Kanada Grand Prix 2023 är om något skaver i förhandlingarna. Så frågan kvarstår men ännu verkar inga pennor ha satts på något kontrakt.

På banan förväntar sig Mercedes inte att de ska kunna leverera något resultat som är i närheten av lika bra som i Barcelona. Toto Wolff har påpekat att de långa rakorna kan komma att sinka dem ordentligt.

Återstår att se vad resultatet blir av både kontraktsförhandlingar och tävlingen. Låt oss hoppas att regnet inte ställer till det allt för mycket så att vi som sitter uppe och tittar i alla fall får lite underhållning.

För visst lär Max köra hem segern i Montreal även om det skulle skvätta lite? Men bakom kan det ju hända grejer.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + sex =