Hem » Kan Mercedes Vinna ett Race Säsongen 2022?
Mercedes-stjärnan-mot-blå-himmel

Kan Mercedes Vinna ett Race Säsongen 2022?

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2022-07-08

Efter en skakig inledning på säsongen har silverpilarna med Hamilton och Russell i bilarna kommit igång ordentligt. Hamilton har stått på pallen två tävlingar i rad och bilen verkar fungera bättre nu än tidigare då den lidit av porpoising och hoppat vid höga hastigheter.

Men frågan är, kan Mercedes vinna ett race säsongen 2022?

I sport finns det flera slumpfaktorer och det vet vi som har följt F1 under de senaste åren. Vi har fått se Ricciardo respektive Gasly vinna, mot alla odds på Monza de senaste två åren.

Dessutom segrade Ocon som oddsmarknaden erbjöd 750 gånger pengarna i ett stökigt ungerskt GP 2021. Så givetvis finns det en möjlighet att en, eller båda, Mercedesförarna vinner ett race på F1 kalendern 2022.

Hamilton tror att Mercedes kan vinna ett race 2022

Inför Österrike Grand Prix 2022 har Hamilton uttryckt sig positivt rörande stallets utveckling av bilen. Efter att ha tagit två raka tredjeplatser är Lewis vid gott mod och inför tävlingen på Red Bull Ring har han pratat förhoppningsfullt om resterande delen av säsongen.

Visserligen tror Toto Wolff att det kommer att bli tufft för Mercedes att leverera ett bra resultat i Österrike. Men helhetsbilden ser bättre ut nu än tidigare.

Uppdateringarna medför att silverpilarna har en möjlighet att segra

De alltmer positiva tongångarna kan kopplas samman med de uppdateringar som stallet har kommit upp med. Under show and tell tillfällena i Storbritannien samt i Spanien visade de upp nyheter för media som kan förklara Hamiltons framsteg.

Uppdateringarna från Mercedes kombinerat med de nya reglerna som införs för att stävja problemet som de studsande bilarna orsakar för förarnas hälsa kan Mercedes eventuellt närma sig konkurrenterna.

De senaste framgångarna indikerar att ingenjörerna är något på spåret och Hamilton själv har förtroende för att Mercedes kan vinna ett race säsongen 2022.

För att så ska bli fallet krävs det dock ännu mer hårt arbete från alla i stallet.

Hamilton har bidragit med insikter

För att stallet ska kunna komma till rätta med sina problem och närma sig de två främsta stallen i år måste förarna testa nya inställningar och lösningar. Det är något som Hamilton har arbetat aktivt med under säsongen.

Som exempel kan nämnas att han körde med ett utmanande golv under det första träningspasset i Kanada. Med tanke på det fina resultatet i Silverstone så kanske det var en bidragande faktor.

Lång bit kvar att vandra

Men med det sagt, Hamilton och gänget är inte riktigt där ännu. Lewis själv säger att bilen inte riktigt är på samma nivå som de två tätstallen, Ferrari och Red Bull.

Skulle alla förutsättningar vara perfekta tror han ändå att det finns en möjlighet för Mercedes att ta en seger i ett av de kvarvarande racen 2022. Fast sannolikheten att det skulle ske i helgen på Red Bull Ring är låg.

Inte nog med att Mercedes har en svagare bil än de för året bästa stallen. Österrike GP har under de senaste åren inte medfört några stordåd från Mercedes sida.

Stallet har inte varit lika dominanta där som de har varit på andra banor och vi får nog tro att Red Bull är rättfärdigade favoriter. Rekommenderad läsning: F1 Sprint regler