Hem » Italienska uppgifter: Allt mer tyder på att Binotto lämnar Ferrari

Italienska uppgifter: Allt mer tyder på att Binotto lämnar Ferrari

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2022-11-29

Formel 1 säsongen är över och alla styrningar inför nästa år är fastställda. Men det betyder inte att transfercirkusen är slut för året. Som tidigare rapporterat i Italien är Ferrari inte helt nöjda med jobbet som stallchefen har gjort. Nu har de ryktena stärkts ytterligare. Allt mer tyder på att Binotto lämnar Ferrari.

Avslappnad Binotto i Abu Dhabi

Under den sista tävlingshelgen för säsongen i Abu Dhabi var Mattia Binotto avslappnad. Ryktena om att han skulle behöva lämna sitt jobb hade dykt upp i media redan tidigare.

När han fick frågor som rörde ämnet sa han sig inte vara orolig. Ferraris stallchef sa att det visserligen inte var upp till honom huruvida han skulle få behålla sitt jobb, men att han var avslappnat inställd till frågan.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Binotto sa dessutom att han alltid har öppna och konstruktiva diskussioner med sina chefer. De diskuterar både, kort, medium och lång sikt. Baserat på dem upplevde Mattia inte att han behövde oroa sig.

En annan sak stärkte hans fall. När uppgifter sipprade ut i italiensk media som antydde att Ferrari hade tappat tålamodet dementerades de av stallet själva.

Nya indikatorer tyder på att Binotto lämnar Ferrari

Nu när däckstesterna, där Alonso uttryckte hur imponerad han var med Mercedesmotorn, kan stallen gå vidare. Allt fokus hamnar nu på den nästkommande säsongen.

För Mattia Binotto kan det vara dåliga nyheter. Ryktena i italiensk media har nämligen fått ny luft.

Mer och mer tyder på att Binotto lämnar Ferrari. Enligt Corriere Della Sera ska diskussionerna ha påbörjats kring stallchefens kontraktssituation.

Ferraris president, John Elkann, har inget stort förtroende för den nuvarande stallchefens förmåga att leda stallet framåt. Därför förhandlar de enligt den italienska tidningen om att avbryta det nuvarande avtalet.

Samma tidning håller fast vid att det är Saubers stallchef, Frederic Vasseur, som är den främsta kandidaten att ersätta om Binotto lämnar Ferrari.

Källa: Corriere