Hem » Hamilton kan bli en bra mentor för Schumacher i Merca

Hamilton kan bli en bra mentor för Schumacher i Merca

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-12

Efter att Mick Schumacher fått reda på att hans tid i Haas är över söker tysken efter nya uppdrag. Många som tävlar i Formel 1 och lämnar sporten hamnar i andra serier, exempelvis Formel E likt Stoffel Vandoorne. Andra söker sig till reservföraruppdrag och det verkar vara precis vad som väntar härnäst för Kevin Magnussens forna stallkamrat. Och Hamilton kan bli en bra mentor för Schumacher i Mercedes, om han hamnar där.

Vill tillbaka in i Formel 1

Günther Steiner meddelade sin tyska förare att kontraktet dem emellan inte kommer att förlängas inför Abu Dhabi Grand prix. Det skedde i en hotellobby och dagen därpå annonserades Hülkenberg som Haasförare för säsongen 2023.

Det har fått Toto Wolff att ryta till mot Steiner. Österrikaren har varit öppet kritisk mot hur hela situationen har hanterats.

Samtidigt har Wolff varit tydlig med att Mercedes skulle vara intresserade av Schumachers tjänster. Mick siktar på att göra F1 comeback 2023 eller 2024.

En möjlig väg tillbaka in i sporten kan gå via Mercedes organisation som reservförare.

Hamilton kan bli en bra mentor

Ralf Schumacher har varit högst närvarande i media under hösten. Han har jobbat för att behålla Micks styrning i F1.

Nu när det skeppet har seglat ligger hans fokus istället på att hjälpa sin brorson att ta sig tillbaka. Han tror att ett tillfälligt besök som test- och reservförare hos Mercedes kan vara ett bra steg på vägen.

Ett sådant steg skulle helt klart vara fördelaktigt. Skälen till att så anses vara fallet är många.

Ralf lyfter fram möjligheten att Hamilton kan bli en bra mentor. Micks farbror påpekar att Lewis har nått en ålder där han delar med sig av mycket kunskap och erfarenhet till yngre förare.

För Mick Schumacher skulle det helt klart vara ett steg i rätt riktning. Att lära sig från Hamilton, men även från Russell, skulle kunna vara bra för Mick.

De två förarna i Mercedes har båda vunnit race och i Hamiltons fall flera världsmästartitlar i F1. Med andra ord finns det en otroligt välfylld brunn med erfarenhet att hämta där.

Att vara önskad är värdefullt

Ytterligare en anledning till att Mick Schumacher skulle kunna finna mycket värde i att signera ett kontrakt med Mercedes organisation är den personliga känslan.

Totto Wolffs tydlighet i vart han står skickar tydliga signaler. Mick är välkommen, och känslan av att vara välkommen är något som kan tilltala tysken efter behandlingen hos Haas.

Kombinera det med möjligheten att ta del av Hamilton som mentor, samt att Mick får insikter i hur en mer avancerad organisation fungerar, tyder ändå på att Schumacher kan hamn hos Mercedes.

Där kan Hamilton bli en bra mentor tillsammans med Russell och hjälpa Mick vidare i karriären. Kanske kan det bli en bra språngbräda tillbaka in i Formel 1.

Källa: Crash

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese