Hem » Inför Storbritannien Grand Prix 2022: Kan Mercedes Utmana?
Union-jack

Inför Storbritannien Grand Prix 2022: Kan Mercedes Utmana?

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-19

En ny racehelg stor på tröskeln och det är dags att förbereda sig inför Storbritannien Grand Prix 2022. Racet på Silverstone är ett av de mest klassiska på hela F1 kalendern. Förra året kolliderade Max Verstappen och Lewis Hamilton under tävlingens första varv. Det blev startskottet på den minst sagt infekterade retoriken mellan de två lägren i kampen om att vinna F1 VM.

I år är situationen annorlunda. Förra året var det ett F1 sprint race på Silverstone. Så är inte fallet i helgen utan en vanlig tävling väntar.

Så vad finns det för spännande spaningar inför Storbritanniens GP 2022? Det ska vi reda ut nu.

Aston Martin har uppdateringar inför Storbritannien Grand Prix 2022

Aston Martin var en besvikelse under inledningen av säsongen och de gjorde både sig själva och F1 fansen besvikna. Strolls grabbar harvade runt i bottenträsket tillsammans med Williams.

Men tack vare uppdateringar och bättre förståelse för racerbilen har team Silverstone tagit kliv framåt. Inför Storbritannien Grand Prix 2022 har stallet skapat förutsättningar för att ta sig ännu längre fram i mittfältet.

Ett nytt, stort, uppdateringspaket är redo att användas. Visserligen är inte det någon garanti för framgång. Men om saker och ting fungerar som det är tänkt kan de bli att räkna med.

Efter att Lance Stroll tog ett poäng senast i Kanada GP som medförde att de tog sig förbi Haas i konstruktörs-VM. Prestationen bidrog säkerligen till moralen och självförtroendet i teamet.

Mercedes tros vara konkurrenskraftiga på Silverstone 2022

Mercedes, stallet som har lidit så av porpoising i år, förväntas vara starkare i helgen än vad de har varit hittills under säsongen. Skälet är den fina asfalten som finns på en racingbana istället för det skumpiga underlaget på stadsbanor.

De flesta tror inte att silverpilarna kommer att kunna blanda sig i striden om segern. Men om det vill sig väl för Hamilton och Russell får de en bekräftelse på att de tagit kliv i rätt riktning.

Vad kan vi förvänta oss av Ferrari inför Storbritannien Grand Prix 2022?

Det är ingen hemlighet att Red Bull har haft övertaget under de senaste racehelgerna. Visserligen såg Ferrari ut att vinna i Barcelona och Monaco fram till dess att missödet slog till.

Om vi ska ha någon spänning kvar i de olika striderna om vinsterna i F1 VM behöver Ferrari steppa upp. I helgen bör de, om inget oväntat händer, inte ha några bestraffningar och därmed kunna konkurrera från täten av fältet.

Bettingmarknaden håller Max Verstappen som favorit med Leclerc som främsta utmanare. Oddsen som erbjuds vid 11.30 2022-06-29 CEST är ungefär 1.9 på Verstappen och 3.25 på Leclerc.

Med en nyare motor skulle Leclerc kunna ge Max en chans fast det kräver att stallkamraten Sainz befinner sig i en position där han blir en strategisk bricka.

Pirellis syn på Silverstone

Inför Storbritannien Grand Prix 2022 kan vi förvänta oss högt däckslitage. Att gummit slits bör gynna Red Bull som under året har varit snällare mot däcken än Ferrari. Kanske kan det tala för Perez, men det känns långsökt.

Pirelli har valt att allokera de tre hårdaste F1 däcken till stallen inför helgen på Silverstone. Det är blott tredje tillfället för i år som det sker.

Den italienska däcktillverkaren har kommunicerat att racerbanan i England är en av de banor som stressar däcken mest. Därmed kan vi få se flera depåstopp, ytterligare en faktor som inte är till Ferraris fördel.

TV tider inför Storbritannien Grand Prix 2022

  • Nästa F1 Race: Storbritannien Grand Prix
  • FP1: Fredag 2022-07-01 – 14:00 – TV Sändning 13:55
  • FP2: Fredag 2022-07-01 – 17:00 – TV Sändning 16:55
  • FP3: Lördag 2022-07-02 – 13:00 – TV Sändning 12:55
  • Kval: Lördag 2022-07-02 – 16:00 – TV Sändning 15:30
  • F1 race: Söndag 2022-07-03 – 16:00 – TV Sändning 15:00
Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese