Hem » Ytterligare en Chef kan Lämna Alpine
Orange MC och blå F1 bil - Ai genererad

Ytterligare en Chef kan Lämna Alpine

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-24

Det har varit ett stökigt år för Alpine F1 stall. Otmar Szafnauer tvingades bort från stallet i samband med Belgien Grand Prix 2023 och nu kan ytterligare en chef lämna. Det handlar om Davide Brivio som ryktas vara missnöjd.

Alpine chef återvänder till MotoGP

Inför Abu Dhabi Grand Prix 2023 är det jämnt mellan Alpines två förare och det är en av striderna som återstår i Formel 1 2023. Under förberedelserna inför racet har det dock framkommit uppgifter om att ytterligare en chef kan lämna stallet.

Det handlar om racedirektören Davide Brivio som sägs vara missnöjd med sin nuvarande roll. Han kan komma att återvända till MotoGP där han tidigare har arbetat under flera års tid.

Brivio har tidigare jobbat för Yamaha och Suzuki, men en återkomst till dem är inte på tapeten. Det rör sig snarare om att ta över rollen som stallchef hos Honda.

Genom att rekrytera Brivio hoppas Honda kunna ta sig tillbaka mot toppen i MotoGP efter ett par riktigt magra säsonger. Detta skulle i så fall bli en av flera förändringar inom toppskiktet i MotoGP-stallet.

Tidigare ersatte Ken Kawauchi Takeo Yokoyama som teknisk direktör. Kawauchi har tidigare arbetat tillsammans med Brivio i Suzuki, så om ryktena stämmer kommer de alltså att återförenas.

Dessutom sägs det att den nuvarande tekniska direktören, Tetsuhiro Kuwata är på väg bort från Honda. Detta trots att försäsongstesterna står runt hörnet.

Turbulent tid hos Alpine

Davide Brivio anslöt till Alpine F1 stall 2021. Sedan dess har mycket hänt i organisationen och det har varit minst sagt stökigt.

Exempelvis har stallchefen Szafnauer tvingats bort i förtid och hela Piastri-sagan utspelade sig under hans tid hos team Enstone. Därutöver har Renault sålt lite drygt en fjärdedel av stallet till olika kändisar för att marknadsföra Alpine.

Med tanke på att det inte verkar råda lugn och ro hos Honda heller, så kanske Brivio är väl rustad för sin potentiellt nya miljö.

Nu vänder vi blickarna mot helgens aktiviteter på Yas Marina och hoppas på en riktigt rolig säsongsavslutning!

Källa: The-Race

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese