Hem » Belgien GP förlänger kontraktet med ett år
Text-2023-i-sand

Belgien GP förlänger kontraktet med ett år

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-20

Nyheterna står som spö i backen under tävlingshelgen 2022 på Spa och nu är det fastslaget att Belgien GP blir kvar på kalendern 2023. Det är roligt att höra efter att rykten om att det klassiska arrangemanget var på väg bort tilltog. Visserligen är inte hela F1 kalendern fastslagen för nästa år. Men nu är i alla fall ett av många frågetecken uträttat.

Belgien GP blir kvar på kalendern 2023 – Ett års kontrakt

Arrangörerna och Formel 1 har nått en överenskommelse om att förlänga avtalet med ytterligare ett år. Därmed hänger de grå molnen kvar över tävlingens långsiktiga närvaro som Formel 1 race. Men efter den stora investeringen som motsvarade lite drygt 800 miljoner kronor får vi i alla fall njuta av race här ytterligare en säsong.

Med tanke på hur många som vallfärdar för att se tävlingen, samt att det är något av ett hemmarace för Max Verstappen är betyder det mycket att Belgien GP blir kvar på kalendern 2023. Dessutom har två andra förare – Lando Norris samt Lance Stroll kopplingar till landet.

Årets tävling på den klassiska racingbanan blir det 55 exemplaret. Den första gången Formel 1 besökte Spa var redan 1950. Då vann Juan Manuel Fangio i en Alfa Romeo. Luigi Fagioli, även han i Alfa Romeo slutade tvåa, 14 sekunder bakom Fangio.

Dominicalis uttalande rörande förlängningen med Spa

Offentliggörandet rörande att Belgien Grand Prix kommer att vara en del av Formel 1 kalendern 2023 kom bara några timmar före race start 2022. Så här sa Formel 1:s verkställande direktör, Stefano Domenicali i samband med att nyheten släpptes.

Vi måste gratulera arrangörerna för det arbete som de har lagt ner. Ni har sett investeringen de har gjort. Ni kan se antalet personer som kommer hit… Det här är jättebra. Bra för sporten tycker jag… Vi har alltid sagt att det här racet är en del av vår tradition och det har en väldigt viktig plats på vår kalender, och det är något vi ville meddela i den här stunden.

Ytterligare information om nästa års racekalender följer senare.

Källa: F1.com

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese