Hem » AlphaTauri värvar en chef från Ferrari & Red Bull förkastar bud

AlphaTauri värvar en chef från Ferrari & Red Bull förkastar bud

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-04-25

AlphaTauri är inte ett stall som tenderar att få allt för mycket publicitet i media, inte minst när prestationerna är så svaga som de har varit under senare tid. Men utanför banan har det hänt mycket och kring stallet från Faenza har det förekommit rykten om försäljning. De ryktena kanske inte är sanna, men vad som är verkar vara sanningsenligt är att AlphaTauri värvar chef en ny chef från Ferrari.

Red Bull förkastar bud AlphaTauri

Enligt tidigare uppgifter från Red Bulls seniora rådgivare Helmut Marko skulle AlphaTauri kunnat vara till salu. Österrikaren är känd för att vara väldigt frispråkig och på den här punkten verkar de som att han har talat för tidigt.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Dr. Marko uppgav att det kunde finnas skäl att sälja AlphaTauri om deras prestationer inte förbättrades. Han ansåg att det var svårt att rättfärdiga stallets existens inom Red Bull när prestationsnivån mellan de två stallen var så stor.

Samtidigt var han tydlig med att det inte var hans beslut och nu har – vad det verkar – beslutsfattarna förkastat ett bud på AlphaTauri.

Vem som har lagt budet är inte fastställt men vi kan så klart spekulera i vem som kan ligga bakom.

Som vi alla vet är Cadillac tillsammans med Andretti sugna på F1, men de verkar som att de är mest intresserade av att öppna ett stall från grunden. Enligt tidigare mediauppgifter har de till och med börjat rekrytera personal i Storbritannien.

Så kanske kan det vara den Schweiziska gruppen med finansiering från Saudiarabien som har lagt ett bud på hissnande 800$ miljoner på Red Bulls systerstall? Eller kan det vara någon annan?

Oavsett vilket ska Red Bull ha förkastat ett enormt bud på AlphaTauri för att istället satsa på att bygga upp stallet själva. Det görs genom nyrekryteringar till organisationen.

AlphaTauri värvar Ferrarichef

Red Bull F1 team verkar mena allvar med att de inte har för avsikt att sälja AlphaTauri inom den närmsta framtiden. Även om det italienska stallet har inlett säsongen svagt råder det en positiv anda på basen i Faenza – i alla fall om vi ska tro Tsunoda.

I slutet av förra kvartalet rekryterade stallet en ny chef till sin marknadsföringsavdelning i form av Lars Stegelmann.

Nu fortsätter offensiven i termer av att förbättra personalstyrkan och det är en prestigefylld värvning. Enligt uppgifter från Luke Murphy och Dieter Rencken ska Ferrari vara nära att förlora sin racingdirektör, Laurent Mekies.

I så fall blir det fortsättningen på den stora personalflykten från Maranello där saker och ting inte alls verkar vara frid och fröjd. Enligt italiensk media kommer Mekies att arbeta tillsammans med stallchefen Franz Tost i AlphaTauri.

I så fall innebär det att han återvänder till stallet där han har arbetat tidigare. Fransmannen var nämligen chefsingenjör hos Toro Rosso tidigare i sin karriär.

Så, med ny personal och förkastade bud visar Red Bull att de menar allvar med att återuppbygga, eller i alla fall investera, i AlphaTauri.

Källa: Racingnews365

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese