Hem » Vettel missar premiären i Bahrain 2022
Vettel-missar-premiaren-och-Aston-Martin-far-lita-pa-Hülkenberg

Vettel missar premiären i Bahrain 2022

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-19

Aston Martin har meddelat att Sebastian Vettel missar premiären på F1 kalendern 2022. Anledningen är att han tråkigt nog har testat positivt för Covid-19. Vettel ersätts av tredjeföraren i form av den uppskattade tysken Nico Hülkenberg.

Det är ett hårt slag mot Aston Martin som F1 stall och som varumärke. De investerar stora belopp i att bli mer konkurrenskraftiga genom att bygga ut sin anläggning samtidigt som de delar ansvaret att tillhandahålla säkerhetsbilar under årets säsong med Mercedes.

Aston-martin-kommunicerade-att-Vettel-missar-premiären-i-Bahran-2022
Aston Martin annonserade nyheten på Twitter

Vettel är den ledande föraren i Aston Martin och ackompanjeras av Lance Stroll som är son till stallägaren. Vem som är den starkare av de två förarna blir tydligt då man ser till fjolårets VM-tabell där Vettel skrapade ihop 9 poäng fler än Stroll. Detta trots att han förlorade den imponerande andraplatsen i Budapest GP.

Vettel missar premiären men ersättaren är rutinerad

Lyckligtvis för Aston Martin är stallets reservförare en rutinerad och kompetent F1 förare. Hülkenberg har tidigare bland annat kört för stallen Williams, Sauber (Alfa Romeo) och Renault (Alpine). Dessutom var han en av ordinarie förare i Force India innan Aston Martin tog över. Hülkenberg som tar över när Vettel missar premiären i Bahrain har startat fler än 175 race och han stod på pallen i Italiens GP på Monza 2013.

Hülkenberg är van att hoppa in med kort varsel. Exempelvis gjorde han ett inhopp med extremt kort varsel under säsongen 2020. Inhoppen inträffade efter att den dåvarande Racing Point föraren Sergio Perez hade drabbats av Covid-19 inför Tysklands grand prix.

Utmaningen som ligger framför tysken är tuff. Aston Martin har varken imponerat eller varit en besvikelse under försäsongstesterna. Men han har inte testat de nya bilarna och förväntningarna lär därför vara låga.

Förhoppningsvis kommer arbetet i simulatorn att betala av sig, men att han skulle kunna utmana Stroll under helgen känns avlägset. Hur det går i premiären av säsongen 2022 på söndag återstår att se.

Vi önskar Sebastian Vettel en snabb återhämtning och hoppas se Nico leverera bra resultat på söndag.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese