Hem » Kevin Magnussen gör Formel 1 comeback
Kevin-Magnussen-gor-Formel-1-comeback

Kevin Magnussen gör Formel 1 comeback

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-19

Under onsdagen offentliggjordes det vem som ersätter Nikita Mazepin i Haas inför säsongen 2022. Det är den välkända dansken Kevin Magnussen som blir den sista F1 föraren på årets startgrid. Han kommer således att bli stallkamrat med Mick Schumacher och bidra med både rutin och kompetens till det enda F1 stallet med säte i USA.

Ett välbekant ansikte

Kevin Magnussen har kört i F1 under två tidigare omgångar. Först körde han för McLaren 2014 innan han hade ett uppehåll under säsongen 15. Därefter följde ett års tillvaro i dåvarande Renault. Sedan följde fyra säsonger i Haas, stallet där han nu gör comeback.

För många är det en stor överraskning att Kevin Magnussen gör Formel 1 comeback efter att Haas och Mazepin gått skilda vägar. Det spekulerades inte minst i huruvida Ferrarikopplade Giovinazzi skulle ta över styrningen. Men så blev alltså inte fallet utan istället vände man sig till dansken.

Vissa trodde att det skulle vara Alpine junioren Oscar Piastri som var mest aktuell för att ta över den sista platsen på F1 kalendern 2022. Men efter att Gene Haas uttalade sig och sa att stallet söker en rutinerad förare föll det sig naturligt att så inte blev fallet.

Rutinerad förare som känner stallet

Vid närmare eftertanke är beslutet som innebär att Kevin Magnussen gör Formel 1 comeback smart. Kevin känner stallet väl och han har förståelse för deras olika arbetsmetoder. Dessutom har han etablerade relationer till personalen inom stallet.

Magnussen är dessutom inte särskilt gammal, bara 29 år. Det kan ha varit en avgörande faktor när han jämfördes med Hülkenberg som är fem år äldre. Det faktum att han skrev under ett längre avtal, det vill säga han kommer att köra för stallet bortom F1 säsongen 2022, indikerar att det kan ha varit en viktig faktor.

Kanske bygger Haas och Kevin en gemensam framtid, som förhoppningsvis blir mer lyckad än den säsong som avslutade det tidigare samarbetet mellan de båda parterna.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese