Hem » Summering av USA GP Sprint 2023: Dämpad Tillställning

Summering av USA GP Sprint 2023: Dämpad Tillställning

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-10-22

USA GP Sprint 2023 var en dämpad tillställning. Charles Leclerc utmanade Max Verstappen upp mot den första kurvan men han kunde inte ta sig förbi Red Bull föraren. Därifrån var det inte någon som kunde hota Max och längre bak hände inte heller så mycket.

Sainz med alternativ strategi

Carlos Sainz Jr startade F1 sprinten i USA från sjätte startruta. Ferrari valde att sätta de mjuka F1 däcken på spanjorens bil, ett val som var helt unikt.

Sainz var den enda föraren som inte valde de mellanhårda däcken och det betalade av sig i starten. Han tog sig snabbt förbi både Norris och Piastri men föll sedan tillbaka till sin ursprungliga position när däcken försämrades.

Efter 19 var han tillbaka på sjätteplats och tog därmed tre poäng. Perez körde i mål framför Sainz på femte plats och det berodde på att Piastri överarbetade sina däck inledningsvis.

Oscar hamnade utanför poängplats samtidigt som Norris tog sig nära pallen. Lando slutade fyra men sa i intervjun efter racet att han skulle ha tagit sig förbi Leclerc om han fått ett varv till på sig att utföra jobbet.

Max Verstappen var aldrig hotad

Vi kan inte undgå konstaterandet att Max Verstappen var ohotad i vår summering av USA GP sprint 2023. Världsmästaren försvarade sin banposition väldigt aggressivt in i kurva ett när Leclerc utmanade honom, men försvann sedan från resterande deltagare.

Lewis Hamilton passade på att ta sig förbi Leclerc i samma veva som monegasken utmanade Verstappen. Den manövern fastställde topp tre och vi fick aldrig se någon av dem utmana varandra på banan.

I det stora hela var det en ganska ointressant tillställning. Visserligen tog Pierre Gasly sig upp två platser från nionde till sjunde vilket säkrade två poäng.

Men i övrigt var det inte mycket som hände. Russell körde om Piastri utanför banan och tog ett femsekunders tidsstraff.

Britten kunde dock bygga upp en tillräckligt stor lucka till Albon för att inte falla ur de poänggivande platserna. Vi får se om förarna väljer att följa Russells exempel och sikta på att ta banposition utanför regelverket och avtjäna straffet även i racet.

USA Grand Prix startar klockan 21:00 ikväll och du kan se tillställningen på Viaplay. Trots att Max Verstappen starar från sjätte rutan är han favorit att vinna.

Resultat från USA GP Sprint 2023

Nedan finner du resultatet från sprint racet på COTA 2023.

 1. Verstappen
 2. Hamilton
 3. Leclerc
 4. Norris
 5. Perez
 6. Sainz
 7. Gasly
 8. Russell
 9. Albon
 10. Piastri
 11. Ocon
 12. Ricciardo
 13. Alonso
 14. Tsunoda
 15. Hulkenberg
 16. Bottas
 17. Zhou
 18. Magnussen
 19. Sargeant
 20. Stroll (DNF)
Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese