Hem » Summering av FP3 i Las Vegas – Resultat & Rödflagg

Summering av FP3 i Las Vegas – Resultat & Rödflagg

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-18

Tidigt i morse kördes det tredje, vilket tekniskt sett kanske ska anses vara det andra, träningspasset i Las Vegas. FP3 rödflaggades och blev kortare än väntat. Nedan finner du en kort summering samt utfallet i en tabell.

FP3 Las Vegas GP 2023: Resultat

 1. Russell
 2. Piastri
 3. Sargeant
 4. Verstappen
 5. Perez
 6. Albon
 7. Alonso
 8. Hamilton
 9. Bottas
 10. Magnussen
 11. Norris
 12. Hulkenberg
 13. Stroll
 14. Ocon
 15. Zhou
 16. Leclerc
 17. Sainz
 18. Tsunoda
 19. Gasly
 20. Ricciardo

Kommentar på tiderna i FP3

Det var George Russell som var snabbast av alla. Mercedesföraren körde runt banan i Las Vegas på 1.34:093 och han använde mjuka F1 däck.

Oscar Piastri följde ungefär fyra tiondelar bakom och Sargeant var trea inför hemmapubliken. Norris återfanns först på elfte plats, men han satte sin snabbaste varvtid på hårda däck.

Han han inte med att sätta någon tid på mjuka och samma sak kan sägas om flera andra förare. Kanske är det därför den finska f1 föraren Bottas återfinns på nionde plats?

Finnen han nämligen med att köra på de mjukaste däcken, till skillnad från de båda Ferrariförarna som slutade 16 respektive 17. Deras snabbaste varvtider sattes på de gula mediumdäcken.

Albon orsakade rödflagg

Alex Albon stod i centrum när FP3 genomfördes på Las Vegas gator. Williams ledande förare ville lite för mycket och tappade kontrollen över bilen.

Thai-britten kraschade i kurva 4 och det fick till följd att den röda F1 flaggan hängdes ut. Tävlingsledningen fattade beslutet att avbryta träningspasset i förtid.

Det var fyra minuter kvar på klockan när beslutet fattades.

Vad väntar härnäst?

Nu vänder vi blickarna mot kvalet till Las Vegas Grand Prix 2023. Tidskvalet startar klockan 09:00.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente
Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese