Hem » Sauber utreder problem efter dubbla katastrofer
AI illustration av ett misslyckat pitstop

Sauber utreder problem efter dubbla katastrofer

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-03-12

Sauber Stake står inför utmaningar efter två allt annat än felfria depåstop under de två första racen. Såväl Valtteri Bottas och Zhou Guanyu har båda drabbats av problem vid stopp som orsakat stora fördröjningar.

I Bahrain förlorade Bottas nästan 50 sekunder på grund av ett problem med gängningen när han stannade i depån. Förra helgen var oturen framme igen.

Då var det Zhous tur och kinesen blev stillastående i cirka 25 sekunder. Det var bittert eftersom han kunde ha slutat på elfte plats om inte problemet hade uppstått.

Teamets representant, Alessandro Alunni Bravi, bekräftar att man arbetar för att lösa detta. Samtidigt betonade han att det inte handlar om ett misstag från mekanikernas sida.

Istället pekar han på tekniska brister som nu ses över för att undvika liknande problem i de kommande racen på F1 schemat.

Sauber Stake har inte bara ett nytt namn i år. De har även tagit fram ny utrustning och ändrat designen på flera delar och det är något mekaniskt som inte har fungerat i depå-stoppen.

Bethard odds-bonus rektangulär - 100% upp till 500kr

Ett prioriterat område från stallet

Racingdirektören Xevi Pujolar sa till Autosport att han anser att detta problem bör prioriteras. Det är väldigt viktigt att som Formel 1 stall kunna lita på sin utrustning.

Han beskriver teamets nuvarande situation som bräcklig. Därför vill han se ytterligare förändringar för att förstärka teamets prestanda under depåstopp.

Får de bara ordning på depåstoppen kan de vara med och knipa en poäng om möjligheten uppstår. Zhou hade som sagt goda möjligheter att vara den främsta föraren utanför poängplats i Saudiarabien GP.

Om han hade lyckats med det, så hade han upprepat sin insats från säsongsdebuten i Bahrain. Huruvida de har gjort några framsteg får vi se i nästa race, Australien GP 2024.

Verstappen är storfavorit igen. Världsmästaren betalar ungefär 1,18 som racevinnare hos spelbolagen.

Viaplayreklam

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + elva =