Hem » Så mycket tjänar stallcheferna: Wolff med dunderlön

Så mycket tjänar stallcheferna: Wolff med dunderlön

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-12-02

Det är välkänt att F1 förarna har höga löner. Lewis Hamilton och Max Verstappen hämtar hem 40 miljoner Euro varje år. Men, stallcheferna är inte dåligt betalda de heller. Nu har det offentliggjorts hur mycket Toto Wolff och de övriga förgrundsfigurerna i F1 stallen tjänar.

Stora förändringar i Formel 1

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

I veckan rådde det ordentlig tumult på stallchefsfronten. Totalt lämnade tre stallchefer sina jobb och tre nya utsågs. Trots det finns det fortfarande en ledig plats hos Williams.

Hos det anrika stallet som ägs av Dorilton Capital valde Capito att gå i pension. Den platsen är fortfarande inte tillsatt.

Men, det var Binottos beslut att säga upp sig från Ferrari som startade cirkusen. Det italienska stallet identifierade Sauber Alfa Romeos överhuvud, fransmannen Vasseur, som sin kille.

Han accepterade erbjudandet och därmed var Finn Rausing tvungen att se sig om efter en ny VD och stallchef i sin Schweiziska organisation. Ersättare blev Andreas Seidl som ska lägga grunden för Audis inträde.

Luckan efter Seidl i McLaren fylldes av italienaren Andrea Stella som redan fanns i de egna leden. Så, har någon av dem fått sig ett lönelyft?

Så mycket tjänar stallcheferna i Formel 1

Stallcheferna som har bytt jobb har fått ordentliga löneökningar. Men Toto Wolff tjänar mest och han har en minimilön från Mercedes organisation.

Det rör sig om miljonbelopp, i Euro. Så mycket tjänar stallcheferna i Formel 1.

Enligt franska Sportune lyfter Christian Horner ut någon stans mellan 8 – 12 miljoner Euro per år frå Red Bull. Men, Toto Wolff har en minimilön som uppgår till hisnande 16 miljoner Euro.

Med den summan är Wolff, som nyligen säkrade Mick Schumacher som reservförare, den bäst betalda stallchefen. Hans dito och tillika ärkefiende i Red Bull är näst bäst.

De tre nya stallcheferna, även om Seidl blir VD och inte har titeln stallchef, tjänar mellan 6 – 8 miljoner Euro årligen. Med andra ord går det inte någon nöd på vare sig Vasseur, Seidl eller Stella.

Vad de övriga fem stallcheferna har i lön framkom inte från den franska källan.