Hem » Ricciardo kan tävla för Red Bull 2023

Ricciardo kan tävla för Red Bull 2023

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2022-12-28

Nu står det klart att Daniel Ricciardo kan tävla för Red Bull 2023. Efter att australiensaren lämnade McLaren spekulerades det intensivt om hans framtid. Till slut signerade han ett avtal med Red Bull som test- och utvecklingsförare. Men, nu står det klart att Ricciardo kan synas i bilen under tävlingshelgerna.

Stökig väg ledde tillbaka till Red Bull

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Daniel Ricciardos framtid i Formel 1 var länge osäker. Redan innan Oscar Piastri värvades av stallet ryktades det om att Ricciardo hängde löst.

När nyheterna om att Piastri var klar för stallet dröjde det inte länge innan nästa uppdatering följde. Den innebar att Ricciardo köptes ut från sitt kontrakt.

Sedan sades Mercedes vara intresserade av att värva Ricciardo som reservförare. Många såg det som en möjlighet för Australiensaren att ta sig tillbaka till ett toppstall.

Men, slutligen blev det Red Bull som säkrade den meriterade F1 förarens tjänster. Tanken var att han skulle göra mycket marknadsföringsjippon – men nu står det klart att Ricciardo kan tävla för Red Bull 2023.

Mer än bara marknadsföring och utveckling

Ricciardo ville själv ta ett avbrott och göra något annat. Australiensaren siktade på att ta en paus. Målsättningen är att komma tillbaka till sporten med nyladdade batterier.

Men, nu verkar det som att Red Bull inte bara ser Ricciardo som en marknadsföringskanal. Visserligen är det junioren Liam Lawson som är den första reservföraren hos Red Bull.

Dock är nyzeeländaren inte tillgänglig för samtliga tävlingshelger. Skälet är att han tävlar i Super Formula vid sidan av sin roll som reservförare i F1.

Därför finns det en möjlighet att Ricciardo kan tävla för Red Bull 2023. Skulle Perez eller Verstappen vara oförmögna att köra under en helg då Lawson är frånvarande, är det upp till Ricciardo att tävla.

Avslöjandet kom när Horner pratade med SpeedCafé, detta enligt Crash.net.

Fokus på sponsorer i USA

Även om det finns en möjlighet för oss F1 fans att få se Ricciardo tävla, så är inte det hans huvudsakliga uppgift. Australiensaren är numera i hög utsträckning baserad i USA där Red Bull har mängder av sponsorer.

Därför kommer han att göra mycket arbete för deras räkning, något som lämpar sig väl med tanke på hans popularitet i landet. Därutöver är det däckstester samt simulatorarbete som gäller för Ricciardo. Dessutom ska han närvara vid samtliga tre F1 race i USA säsongen 2023.

Lanserat eget vin

Utanför racingbanan har Ricciardo hittat nya vägar framåt. Nyligen stod det klart att han kommer att lansera ett eget vin. Det gör han i samverkan med företaget St Hugo.

Förhoppningsvis sätter han ner vinglaset om han skulle behöva tjänstgöra för Red Bull. Annars kanske det blir fler än Tsunoda som flyttas åt sidan med otillåtna medel.

Låt oss avsluta med en seriös kommentar: Avstå alkohol i trafiken.