Hem » AlphaTauri väljer Tsunoda & Ricciardo – Bara en plats kvar

AlphaTauri väljer Tsunoda & Ricciardo – Bara en plats kvar

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-12

AlphaTauri annonserade som förväntat att Yuki Tsunoda och Ricciardo får fortsatt förtroende nästa säsong. Det innebär att Liam Lawsons imponerande inhopp inte var tillräckligt för att få chansen som heltidsförare. Italienarnas beslut innebär att det bara finns en obekräftad plats kvar inför F1 2024.

Tsunoda och Ricciardo kör för AlphaTauri 2024

AlphaTauri annonserade sin föraruppställning under lördagen och därmed fick vi se slutet på en av de mest intensiva diskussionerna i Formel 1 som pågått de senaste veckorna.

Yuki Tsunoda och Daniel Ricciardo får fortsatt förtroende inför nästa säsong och det ger stallet en stabil grund att bygga vidare från. Beslutet bekräftar ryktena som förekom i media tidigare i veckan om att Tsunoda skulle få fortsätta även nästa år.

Stallchefen Franz Tost motiverade beslutet att behålla den nuvarande ordinarie föraruppställningen så här:

De tekniska reglerna förblir i det stora hela de samma nästa säsong och det var därför logiskt att satsa på kontinuitet i vår föraruppställning också”

Han medgav samtidigt att Lawson har gjort ett bra jobb och verkligen imponerat på alla. Stallchefen tror därför att hans temporära Nyzeeländska förare har en framtid i F1.

Lawson fortsätter som reservförare

Liam Lawson har verkligen imponerat i sin tillfälliga vistelse som Formel 1 förare och han kommer att synas till i depån nästa år. Avgående stallchefen Tost sa att AlphaTauri kommer att behålla Lawson som tredjeförare.

Föraren kommer att bidra till att utveckla bilen och om tillfället uppkommer kanske vi får se Lawson bakom ratten även nästa år.

Sargeants plats kvar på gridden

Logan Sargeants har fortfarande inte skrivit på något nytt kontrakt inför nästa år. Amerikanens styrning är den enda som fortfarande inte har bekräftats inför nästa år.

Williamsföraren kraschade i den första fasen av kvalet till Suzuka imorse och det stärkte inte alls hans aktie. Den sista platsen på gridden är givetvis hett eftertraktad, så vem kommer att få den?

Toto Wolff har enligt uppgifter i Autosport skickat Mick Schummachers data från simulatorn till Vowles. Den ska inte ha varit tillräckligt imponerande och den tyska före detta F1 föraren är inte av intresse för Williams.

Red Bull kan kanske hitta en styrning där för Lawson? Det lär bli en hård strid med mycket press på Sargeant om amerikanen vill behålla sin plats i Formel 1.

Källa: formula1.com

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 − 9 =