Hem » Nyhetsregn på Red Bulls show i NYC

Nyhetsregn på Red Bulls show i NYC

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-02-04

När Red Bull gör något, så görs det ordentligt. När de regerande världsmästarna visade upp sin nya bil stod nyheterna som spö i backen. Faktum är att vi fick se ett riktigt nyhetsregn på Red Bulls show i New York.

Fordryktena bekräftade av Red Bull

Red Bull har haft flera motorleverantörer under sin tid i Formel 1. De använde en motor från Renault under flera år, bland annat under Vettels glansdagar då han tog sig in på listan över alla F1 världsmästare.

Sedan dess har även de använt sig av en Hondamotor efter att relationen med Renault blev, minst sagt, frostig. Efter att den japanska biltillverkaren meddelade att de skulle lämna sporten öppnades Red Bulls Power Train upp.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Med stöd från Honda tog Horner och gänget själva över hanteringen av motorn som de mer eller mindre ärvt. Men att utveckla hybrid-delen är väldigt komplicerat.

Därför har Honda och Red Bull ett existerande avtal som innebär att Red Bull sköter förbränningsmotorn. Honda å sin sida vidareutvecklar el- och hybridkomponenterna vilket ger dem värdefull know-how.

Men – när Red Bull visade hur de tänkt sig att bilen som ska användas under racen på F1 kalendern säsongen 2023 skulle se ut avslöjades något stort.

Flerårigt avtal

Ryktena som har florerat under de senaste dagarna rörande att Ford skulle bli RBPT:s nya partner bekräftades. Det innebär att Red Bull fortsätter att arbeta med stora amerikanska partners.

Som man kan vänta sig från ett motoravtal så sträcker det sig över flera säsonger. Ford kommer att vara Red Bulls partner från och med säsongen 2026 och de kommer att samverka i alla fall till 2030.

Enligt den stora amerikanska biltillverkaren är Formel 1:s högt ställda ambition i klimatfrågan ett av de främsta skälen till återkomsten. Det ligger i linje med bolagets egna värderingar.

Max Verstappen får ny sponsor

En bättre bevarad hemlighet avslöjades också i nyhetsregnet från Red Bulls show i New York. Påläggskalven och tillika världsmästaren Max Verstappen har också fått en ny samarbetspartner.

Det handlar om TV-spelsutvecklaren EA Games som kommer att synas på nederländarens hjälm. Avtalet sträcker sig över säsongen 2023.

Som en del av dealen kommer Verstappen – som är ett stort fan av simracing – att bidra med att skapa material för EA. Så här sa Verstappen själv om saken:

Oavsett om jag spelar med mina vänner eller om jag slipar på att förbli konkurrenskraftig när jag inte är på racingbanan, så har EA Sports alltid varit en stor del av mitt liv.

Bolaget som har sitt säte i Redwood City, Kalifornien utvecklar bland annat det populära F1 spelet. Därmed blir Verstappen en perfekt representant för spelbolaget.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + sju =