Hem » Nico Hülkenberg: Lön, Flickvän & Karriär

Nico Hülkenberg: Lön, Flickvän & Karriär

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-02-16

Nico Hülkenberg är en erfaren tysk Formel 1 förare som kör för Haas F1 team. Han är känd för sin skicklighet och förmåga att vara påltilig. Han blev GP2-mästare 2009 och det ledde honom mot en lång men svängig Formel 1-karriär.

Nico Hülkenberg – Snabbfakta

  • Längd: 184 cm
  • Vikt: 78 kg
  • Födelseort: Emmerich am Rhein, Tyskland
  • Födelsedag: 19 Augusti 1987
  • Nuvarande team: Haas F1 Stall
  • Nationalitet: Tysk

Nico Hülkenbergs väg till F1

Hülkenbergs resa till Formel 1 började tidigt med imponerande framgångar i juniorserier. Han vann Formula 3 Euro Series och A1 Grand Prix som en del av A1 Team Germany.

Efter de tidiga framgångarna tog han steget upp i GP2. Där blev Nico Hülkenberg mästare 2009 och anslöt sig till två andra förare som blivit världsmästare i Formel 1, Nico Rosberg samt Lewis Hamilton.

GP2-titeln öppnade dörren till Formel 1 för tysken. Detta till följd av att han visade sig prestera bra under press och vara pålitlig, han tenderar nämligen att ta poäng när chansen uppstår.

Nico Hülkenberg i Formel 1

Hülkenbergs F1-karriär har varit en berg-och-dalbana. Tysken har mött både framgångar och stora utmaningar.

Hans närvaro i Formel 1 började med Williams 2010 och han stack ut med en pole position under sin debutsäsong. Det blev inga vinster i Williams och inte heller senare i karriären.

Tysken tävlade för både Sauber och Force India efter sin tid i Williams. Han har dessutom kört för Renault. Det är för visso inga toppstall, men i Renault hade han chansen att kliva upp på podiet i Tyskland GP 2019.

AI illustration av Nico Hülkenberg i en svart Haas-bil

Dessvärre kraschade Hülkenberg och det blev droppen för Renault som valde att ersätta honom med Esteban Ocon. Därmed stod tysken utan styrning och han fick temporärt gå tillbaka och agera reservförare hos Racing Point, nuvarande Aston Martin.

Där fick han göra inhopp både säsongen 2020 och 2022 och hans framträdanden medförde att han skulle få en ny chans på heltid i F1.

Haas valde att ersätta Mick Schumacher med Nico Hülkenberg inför säsongen 2023. Tysken kör i det amerikanska stallet tillsammans med Kevin Magnussen och duon kör även 2024 tillsammans.

Nico Hülkenberg Lön

Nico Hülkenberg tävlar för ett av de allra minsta stallen i Formel 1 och han är inte den starkast lysande stjärnan i sporten. Dessa två faktorer avspeglas i hans Formel 1 lön.

Tysken tjänar ungefär 2 miljoner dollar på att köra i F1. Det är samma summa som exempelvis de Vries hade hos AlphaTauri och mindre än stallkamrater Magnussen.

Hülkenbergs F1 lön är även låg i förhållande till de stora stjärnorna. Lando Norris tjänar exempelvis tio gånger så mycket.

Flickvän och familj

Nico Hülkenberg är inte lika offentlig som exempelvis Lewis Hamilton. Han håller sitt personliga liv mer privat men vi vet att han är gift med modellen Egle Ruskyte.

Egle Ruskyte kommer från Litauen och hon syns ofta i depån. Paret har ett barn tillsammans.

Nico Hülkenberg föddes 1987 i Emmerich am Rhein, Tyskland. Hans far föräldrar heter Klaus Dieter och Susanne Hülkenberg.

De har ett företag inom transport- och rederibranschen.

Lite kuriosa kring Nico Hülkenberg är att han är väldigt duktig på språk. Den tyska F1 föraren är flytande i tyska, holländska, franska och engelska.

Det är så klart användbart när man jobbar inom Formel 1 där många olika nationaliteter finns representerade i de olika stallen och när han pratar med media.

FAQ: Vanliga frågor om Nico Hülkenberg

Vilket stall kör Nico Hülkenberg för?

Hülkenberg kör för Haas F1 stall sedan 2023. Han tävlade tidigare för Renault, Sauber och Force India samt Williams.

Vem är Nico Hülkenbergs fru?

Nico Hülkenberg är gift med fotomodellen Egle Ruskyte och de har barn tillsammans.

Vad tjänar Nico Hülkenberg?

Haas tyska F1 förare tjänar cirka 2 miljoner dollar per säsong.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese