Hem » Nästa profil ser slutet på närvaron i F1?

Nästa profil ser slutet på närvaron i F1?

Igår offentliggjordes det att Franz Tost kommer att lämna Formel 1 efter en lång och framgångsrik karriär. Men han är inte den enda personen inom företaget Red Bulls racing orgainsation som börjar bli till åren.

Kan det vara så att även nästa profil ser slutet på sin närvaro i F1? Efter att Dietrich Mateschitz lämnat jordelivet har Red Bulls organisation genomgått förändringar och det kan få ännu en rutinerad räv att tänka om.

Red Bull har förändrats

När den österrikiska Red Bull miljardären Dietrich Mateschitz köpte upp Jaguar racing 2004 påbörjades eran med Red Bull racing som vi känner dem. Sedan dess har stallet genomgått stora förändringar under stallchefen Christian Horners ledning.

Allente-reklam
Se F1 på TV hos Allente

Men, även om det är den profilstarka Horner som är stallchef så är det inte han som har sista ordet inom stallet. Troligtvis har hans makt och inflytande minskat ytterligare efter att Mateschitz avled samma helg som fjolårets USA Grand Prix kördes.

Sedan dess har Red Bull utsett Oliver Mintzlaff som chef för hela Formel 1 projektet. Han har ändrat på saker och ting och de kanske är lite mer formellt nu än tidigare.

Det kan få vissa stora profiler inom stallet att se över sin framtid och överväga om det är värt att fortsätta.

Dr Marko reflekterar över sin roll

Dr. Helmut Marko har nyligen haft en intervju i Österrikisk media. Där talade han om sin syn på den egna närvaron i Formel 1 och i Red Bull där han innehar rollen som senior rådgivare.

Han stod nära stallets nu avlidna ägare och sedan Mateschitzs bortgång har arbetsmetoderna förändrats. Det är en ny verklighet som Dr. Marko säger sig vara mindre imponerad av.

Red Bull Racing var alltid väldigt självständigt. Jag brukade rapportera över telefon efter varje träningspass och race. Den direkta, personliga och vänskapliga relationen är inte där längre. Dietrich Mateschitz var en visionär som hade känslor. Det är något jag inte ser längre.

Under intervjun i österrikisk media pratade Helmut Marko om sin kollega Franz Tost och hans beslut att sluta som stallchef hos AlphaTauri. Under den konversationen ska samtalet ha övergått till Markos egen framtid.

Man kan ju undra om Dr. Marko själv funderar på att sluta och gå i pension. Men, han ville inte direkt säga något om den saken, även om han hintade om att han funderar kring sin framtid.

Dock ligger Markos fokus helt och hållet på att vinna ytterligare ett världsmästerskap med Red Bull. Sedan får vi se vad som händer därefter. Om nästa profil ser slutet på närvaron i F1 eller inte återstår såldes att se.

Källa: PlanetF1

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag som har skrivit den här artikeln heter Isak Tingrot. Min passion för F1 sträcker sig mer än 10 år tillbaka i tiden. Tidigare jobbade jag som oddssättare och sports trader.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *