Hem » Logan Sargeant: Lön, Flickvän & Karriär

Logan Sargeant: Lön, Flickvän & Karriär

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2024-02-16

Logan Sargeant är en amerikansk Formel 1 förare och han tävlar för Williams F1 stall. Han gjorde debut i sporten säsongen 2023 och hans insatser var bra nog för att få chansen ytterligare en säsong. I den här artikeln bekantar du dig med Logan Sargeant, få reda på hans lön och vem hans flickvän är.

Snabbfakta om Logan Sargeant

  • Född: 31 December 2000
  • Födelseort: Fort Lauderdale, Florida
  • Nationalitet: Amerikansk
  • Längd: 181 cm
  • Vikt: 71 kg
  • F1 stall: Williams

Logan Sargeants väg till Formel 1

Sargeant påbörjade sin racingkarriär inom karting 2008. Han visade sig vara talangfull och vann CIK-FIA World KFJ Championship 2015.

Det gjorde honom historisk eftersom han därigenom blev den första amerikanska föraren att vinna mästerskap i Go-kart arrangerat av FIA.

Logan Sargeant fortsatte att ta kliv mot F1 genom att tävla i F4 i UAE samt i Formula Renault Eurocup. 2019 och 2020 körde han F3 och tog sedan steget upp i F2 med Carlin.

Han debuterade i det näst sista racet 2021. Säsongen 2022 var han en del av Williams juniorprogram och han var F2-förare på heltid.

Logan presterade bra och han slutade på fjärde plats i mästerskapet som vanns av Drugovich.

Sargeant testade att köra F1 i flera träningspass under säsongen. Han fick därmed ihop tillräckligt med superlicens poäng för att kliva upp i Formel 1 året därpå.

Logan Sargeant i Formel 1

Logan Sargeants entré i Formel 1 kom efter att Williams beslutade sig för att inte förlänga betalföraren Nicholas Latifis kontrakt.

Williams valde att ta in nytt och fräscht blod i form av Sargeant. Han tillhörde deras junior program och det var ett smart drag, inte minst från ett marknadsföringsperspektiv.

AI Illustration av Logan Sargeant i Miami

Visserligen förlorade de en storsponsor när Latifis far slutade sponsra stallet. Å andra sidan fick de in en amerikansk Formel 1 förare när sporten växer så att det knakar i USA.

Den första säsongen var dock inte någon sportslig succé. Logan Sargeant tog bara en poäng under hela F1 2023.

Hamilton och Lecelrc diskvalificerades från USA Grand Prix. Det innebar att Sargeant flyttades upp till tionde plats och fick sin efterlängtade poäng.

Som om inte det vore nog, så kvalade stallkamraten Alex Albon ut Logan Sargeant varje tävlingshelg på F1 kalendern under amerikanens debutsäsong.

Williams och Sargeant skrev ändå ett nytt kontrakt för säsongen 2024. Amerikanen fortsätter därmed att köra sida vid sida med Albon.

Logan Sargeant lön

Amerikanen tillhör förarna med minst erfarenhet och han har inte något stort namn i sporten. Därmed är det inte förvånande att Williams-föraren hör till dem med lägre lön på startfältet.

Sargeant tjänar cirka en miljon i F1 lön varje säsong. Det är likvärdigt med Yuki Tsunoda som också håvade in en liknande summa 2023.

En miljon är en väldigt liten peng i förhållande till flera andra förare. Exempelvis tjänar den regerande F1 världsmästaren, Max Verstappen, 55 miljoner.

Flickvän och familj

Det är inte känt om Logan Sargeant har någon relation fast det har förekommit rykten. Exempelvis har en kvinna vid namn Riley Whittall på sociala medier uppgett att hon dejtar den amerikanska racingstjärnan.

Vi vet desto mer om Sargeants familj. Han är bror till Dalton Sargeant som tidigare var NASCAR-förare.

Dessutom är deras farbror, miljardären Harry Sargeant III välkänd. Han har exempelvis varit inblandad i oljeaffärer med Venezuela.

FAQ: Vanliga frågor om Logan Sargeant

När debuterade Logan Sargeant i Formel 1?

Logan Sargeant debuterade i F1 med Williams under 2023.

Vad tjänar Sargeant?

Den amerikanska F1-föraren tjänar ungefär 1 miljon dollar.

Vem dejtar Logan Sargeant?

Det är inte känt vem som är Sargeants flickvän. Rykten på sociala medier indikerar dock att de är Riley Whittall.

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese