Hem » Kontraktsförlängning Väntas Inför Racet på Suzuka

Kontraktsförlängning Väntas Inför Racet på Suzuka

Isak Tingrot

Isak Tingrot

Isak har skrivit denna artikel. Tidigare jobbade han som F1 oddssättare.

Senast uppdaterad: 2023-11-12

Yuki Tsunoda påbörjade säsongen starkt men hans status och anseende har tagit några steg bakåt under de senaste racen. Sedan Ricciardo och Lawson intog den andra styrningen i AlphaTauri har japanen inte varit lika dominant som tidigare. Nu sprids nyheten om att en kontraktsförlängning väntas inför racet på Suzuka.

Stora förändringar väntar i AlphaTauri

AlphaTauri står inför stora förändringar och inför nästa säsong förväntas stallet ta in en ny titelsponsor. Ett namn som har nämnt i sammanhanget är Adidas och ett annat är Boss.

Utöver namnbytet så kommer det Red Bull-ägda stallet dessutom att få en ny stallchef. Laurent Mekies tar över jobbet från Franz Tost som ska gå i pension.

Med så många förändringar kan man ju tänka sig att det är skönt med någon typ av stabilitet och det är precis vad som verkar bli fallet hos föraruppställningen. Uppgifter i media gör nämligen gällande att Hondas japanska F1 förare Yuki Tsunoda kommer att köra vidare.

Tsunoda väntas få kontraktsförlängning

Yuki Tsunoda är den AlphaTauriförare som har dragit in flest poäng till stallet hittills under F1-säsongen 2023. Japanen har skrapat ihop tre pinnar hittills och har därmed kammat hem 60 procent av stallets poängskörd.

Samtidigt har Liam Lawson imponerat stort under de tre senaste racen och han har verkligen blandat sig in i leken om vem som ska köra den italienska bilen nästa år. Det verkar som att Ricciardo kommer att bli kvar tack vare att han bidrar med både rutin och ökar värdet på stallet från ett marknadsföringsperspektiv.

Så, det är egentligen bara Tsunodas styrning som hänger löst trots att inget har gjorts offentligt rörande Ricciardo ännu. Men inför den kommande helgens race på Suzuka förväntas Yuki Tsunodas kontraktsförlängning offentliggöras.

Därmed verkar Liam Lawson få finna sig i att agera reservförare även nästa säsong, eller?

Williams tar in Lawson?

Red Bulls reservförare kan enentuellt försöka att ta plats bredvid Albon i Williams. Som bekant börjar tålamodet med Sargeant att rinna ut i sanden så kanske är Vowles och gänget intresserade av alternativ?

I så fall skulle troligtvis Lawson stå högt upp på önskelistan efter de senaste prestationerna. Det faktum att han gjorde så bra ifrån sig på Marina Bay av alla banor stärkte verkligen hans aktie med tanke på hur svår banan är.

Dessutom var bilen kraftigt uppdaterad så han var tvungen att snabbt lära sig mycket nytt under tuffa förutsättningar. Kanske kan det hjälpa så att han kan få chansen på heltid som Formel 1 förare nästa säsong?

Isak-Tingrot-skribent-och-oddssättare
Isak Tingrot

Jag heter Isak Tingrot och jag har skrivit den här artikeln. Min passion för F1 sträcker sig fler än 10 år tillbaka i tiden. Jag har tidigare jobbat som oddssättare och sports trader inom Formel 1 betting.

Följ mig på X (Twitter) @F1sverigese